E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Επισημο: Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012


Κράτησε την υπόσχεση της η Mercedes-Benz αφού σήμερα παρουσίασε την πολυαναμενόμενη SLS AMG Black Series η οποία θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Los Angeles και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της τον Ιούνιο του 2013.
Κάτω από το καπό φορά τον V8 6,2-λίτρων της SLS AMG GT, ο οποίος πλέον στροφάρει έως τις 8.000 σ.α.λ (7.200 σ.α.λ η απλή SLS AMG) και αποδίδει 631 άλογα με 635 Nm ροπής. Για να το πετύχει αυτό, διαθέτει νέα εισαγωγή αέρα, νέους εκκεντροφόρους, βελτιωμένο σύστημα ψύξης λαδιού και νερού καθώς και αυξημένη πίεση στη μπεκιέρα.
Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 315 χλμ/ώρα. Για την ιστορία να αναφέρω ότι έχει μέση κατανάλωση 13,7 λίτρα/100 χλμ και 321 γρ/χλμ εκπομπές CO2, αλλά τα νούμερα αυτά πιστεύω ότι δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο σε αυτόν που θέλει να τη κάνει δική του.
Σχεδιαστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από την SLS AMG GT3 45h Anniversary edition. Φορά νέο bodykit με το μπροστά μετατρόχιο να έχει μεγαλώσει κατά 20 mm και το πίσω κατά 24 mm. Φορά σφυρήλατες ελαφριές ζάντες  αλουμινίου 20″ και carbon κεραμικά φρένα.
  
Το bodykit αποτελείται από νέο μπροστά προφυλακτήρα, carbon splitter, πλαϊνά spoiler, αεριζόμενο καπό, φουσκωμένα φτερά, νέο πίσω προφυλακτήρα, carbon αεροτομή και διαχύτη. Η εξάτμιση τιτανίου ζυγίζει μόλις 17 κιλά, 13 λιγότερα από αυτή της SLS AMG GT και διαθέτει τετραπλές απολήξεις. Συνολικά το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.550 κιλά, 70 λιγότερα από την SLS AMG GT.
Στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει το carbon αεροδυναμικό πακέτο που αποτελείται από carbon ρυθμιζόμενη αεροτομή, dive planes στον μπροστά προφυλακτήρα για καλύτερη αεροδυναμική, βελτιώνοντας τη σταθερότητα στα πολλά χλμ. Διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό με carbon άξονα μετάδοσης. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται το σύστημα launch control καθώς και οι ενεργές σπορ αναρτήσεις.
  
Στο εσωτερικό η κεντρική κονσόλα πλέον είναι κατασκευασμένη από carbon και Alcantara με κόκκινες ραφές, με τα καθίσματα να είναι και αυτά από carbon, ζυγίζοντας 15 κιλά λιγότερα. Το τιμόνι είναι ντυμένο με Alcantara ενώ αν ψάχνεις το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας COMAND, θα σου πω ότι αυτό θυσιάστηκε ώστε να μειωθούν επιπλέον 6 κιλά. Επίσης 8 κιλά χάθηκαν με την αντικατάσταση της μπαταρίας, με μια ιόντων-λιθίου.
Οι τιμές ακόμη δεν ανακοινώθηκαν επίσημα αλλά οι φήμες μιλούν ότι θα κυμαίνεται από τις €250.000 έως τις €300.000.

http://www.autoblog.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger