E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

KILLER JOE

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012


Ένα μεγάλο προσωπικό χρέος θα οδηγήσει τον Chris να οργανώσει με τη βοήθεια του πατέρα του τη δολοφονία της μάνας του, η οποία έχει ασφάλεια ζωής της τάξεως των 50.000 δολαρίων. Για τη δουλειά θα προσλάβουν τον Joe, έναν αστυνομικό ντετέκτιβ που διατίθεται να κάνει τη δουλειά για 25 χιλιάρικα. Επειδή όμως ο Chris και ο πατέρας του δεν μπορούν να του δώσουν την αμοιβή του προκαταβολικά, θα αναγκαστούν να του παραχωρήσουν την Dottie, τη μικρή κόρη της οικογένεια, σαν εγγύηση.


Σε αυτό το εντελώς ανθ-οικογενειακό περιβάλλον εξελίσσεται το "Killer Joe", που θα μείνει στην ιστορία αρχικά ως η ταινία στην οποία ο Matthew McConaughey θυμήθηκε ότι είναι ηθοποιός, έστω και λίγο πριν κλείσει το 20ο έτος της κινηματογραφικής καριέρας του. Ανησυχητικά γαλήνιος, με ένα παγωμένο, ψύχραιμο βλέμμα, μυρίζει διαστροφή από χιλιόμετρα και σε καθηλώνει με κάθε του ατάκα. Και πρόκειται απλώς για την κορυφή ενός τρομερά δυνατού και συμπαγούς καστ, που περιλαμβάνει τον σταθερά άψογο Emile Hirsch, τη μαγευτική Juno Temple, την  απρόσμενα εξαιρετική Gina Gershon και τον Thomas Hayden Church σε έναν πιο comic-relief ρόλο. 

Βουτηγμένο στο μαύρο χιούμορ, τη σαδιστική βία, το απροκάλυπτο γυμνό (στο δεύτερο μόλις λεπτό της ταινίας βλέπουμε το αιδοίο της Gershon φάτσα φόρα) και τις θανατηφόρες ατάκες, το "Killer Joe" είναι μια αιματοβαμμένη, σατυρική κωμωδία, με ψήγματα περιπέτειας, τρομερή σεξουαλικότητα και άφθονο σασπένς. Ο Friedkin, 40 χρόνια μετά το "French Connection" και τον "Εξορκιστή", διατηρεί τον πήχη ψηλά, σοκάρει, προβληματίζει και τελικά αποστομώνει με την ακούραστη σκηνοθετική του δεινότητα. Γιατί που αλλού οφείλεται αυτή η διαρκής αίσθηση του κινδύνου από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το φρικιαστικό φινάλε, αυτή η αδικαιολόγητη γοητεία που αποπνέει η σκοτεινή, neo-noir ατμόσφαιρα, αυτή η ερμηνευτική αποκάλυψη που ακούει στο όνομα Matthew McConaughey; Τα σέβη μου λοιπόν κύριε Friedkin, το "Killer Joe" μόλις κέρδισε με το σπαθί του μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. 

Matthew McConaughey...Killer Joe Cooper
Emile Hirsch... Chris Smith
Juno Temple... Dottie Smith
Thomas Haden Church...Ansel Smith
Gina Gershon... Sharla Smith
Scott A. Martin...Pizza Manager (as Scott Martin)
Gralen Bryant Banks...Pizza Patron
Carol Sutton... Saleslady
Danny Epper... G-Man
Jeff Galpin... Biker Thug
Marc Macaulay... Digger Soames
Gregory C. Bachaud...Filpatrick
Charley Vance... Preacher

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger