E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βρουτσης: «Η κυβερνηση εχει κηρυξει τον πολεμο στην αδηλωτη εργασια»

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012




Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παραπλανά τους εργαζόμενους και επιδίδεται σε «ψεύδη» σχετικά με τις αλλαγές τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις και άλλα εργασιακά θέματα και παραπλανώντας τους εργαζόμενους.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί του προϋπολογισμού, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ώστε «να ξεκαθαριστεί μια και καλή» ότι:

-Ο κατώτατος μισθός παραμένει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος και αποτελεί δίκτυ ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

-Ο κατώτατος μισθός και μετά το τέλος του προγράμματος παραμένει ανεξάρτητος και από αυτό το 10% της ανεργίας, και μπορεί να ανέβει μετά το τέλος του προγράμματος, οπότε θα το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση.

-Άλλαξε μεν θεμελιακά το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όμως οποιαδήποτε κλαδική ομοιοεπαγγελματική ή συλλογική σύμβαση διαμορφωθεί από τους κοινωνικούς εταίρους αυτό θα γίνει πάνω από τον κατώτατο μισθό. «Και μάλιστα δίνεται η δυνατότητα μπορούμε για μη μισθολογικούς όρους – ποιότητα στην εργασία, ασφάλεια, ωράριο – οι τέσσερις κοινωνικοί εταίροι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις (ασφάλεια, ωράριο, ποιότητα στην εργασία) και αυτές να έχουν γενικευμένη εφαρμογή.

Απαντώντας στη φημολογία περί προβλήματος καταβολής των συντάξεων, ο υπουργός διαβεβαίωσε με απόλυτο τρόπο ότι οι συντάξεις και του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Τέλος ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στην αδήλωτη εργασία και θα φτάσει έως το τέλος και προσέθεσε ότι, αναφορικά με τα ασφαλιστικά ζητήματα θα γίνουν πράξη μέσα στο 2013 παρεμβάσεις που ουδέποτε τέθηκαν σε εφαρμογή όπως το Ενιαίο σύστημα πληρωμής συντάξεων, πάταξης της φοροδιαφυγής, καταβολή επιδόματος στις οικογένειες κ.α..


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger