E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο ηγετης της Αλ Καιντα καλεσε τους μουσουλμανους σε τζιχαντ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012


Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους μουσουλμάνους της Σομαλίας να κηρύξουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) εναντίον των «Σταυροφόρων» της περιοχής.


Αφότου εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου, τον Αύγουστο του 2011, οι Σεμπάμπ έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες σε στρατιωτικό επίπεδο και στα τέλη Σεπτεμβρίου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το τελευταίο προπύργιό τους, το λιμάνι Κισμάγιο, υπό την πίεση των Κενυατών της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom).

«Οι δυνάμεις της Κένυας και της Αφρικανικής Ένωσης, υποστηριζόμενες από τις δυνάμεις των υποκριτών, μπήκαν στη Σομαλία και συνέχισαν την επίθεσή τους μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι Κισμάγιο» είπε ο Ζαουάχρι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Αυτή η κατάφωρη εισβολή των σταυροφόρων σε μουσουλμανικές χώρες καθιστά υποχρεωτικό τον ιερό πόλεμο για όποιον μουσουλμάνο έχει την ικανότητα για κάτι τέτοιο, στη Σομαλία και στα περίχωρά της και στον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι να εκδιωχθούν οι εισβολείς», πρόσθεσε, καλώντας τη μουσουλμανική κοινότητα να στηρίξει οικονομικά τους Σομαλούς ισλαμιστές.

Ο Ζαουάχρι καλεί επίσης τους Σεμπάμπ να μην ανησυχούν «για τον αριθμό των Σταυροφόρων και τον εξοπλισμό τους γιατί αυτός (ο εξοπλισμός) θα είναι το λάφυρο που τους στέλνει ο Θεός» και τους προτρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους «με αντάρτικο, ενέδρες και βομβιστές αυτοκτονίας».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger