E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Bild: «Ειναι η Γαλλια η νεα Ελλαδα;»

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Bild”. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα στο τίτλο του σχετικού ολοσέλιδου άρθρου της «Είναι η Γαλλία η νέα Ελλάδα»; Το αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας βασίζεται στα συμπεράσματα του Ινστιτούτου Berggruen το οποίο ερεύνησε την εξέλιξη της γαλλικής οικονομίας το τελευταίο χρονικό διάστημα και περιγράφει την πορεία της γαλλικής οικονομίας με τα μελανότερα χρώματα. «Χωρίς το δίδυμο Γαλλίας - Γερμανίας δεν συμβαίνει τίποτε στην Ευρώπη. Αλλά είναι σαφές πως η Γαλλία των ΑΑΑ βρίσκεται σε ύφεση με αρνητικές προοπτικές και με τον πρόεδρο Φρνασουά Ολάντ να αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε» αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Μια ματιά στους δείκτες της γαλλικής οικονομίας αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα του ευρωπαϊκού Νότου. Ανεργία στο 25%. Έλλειμμα στο 5%. Μηδενική ανάπτυξη. Βιομηχανική παραγωγή σε διαρκή πτώση».

Στο σχόλιο της η εφημερίδα επισημαίνει ότι «Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ έχει ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις, όπως την κατάργηση των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα, αλλά φοβούμενος τις αντιδράσεις δεν κάνει το παραμικρό. Αντίθετα έχει αυξήσει τη φορολογία με αποτέλεσμα να μειώνεται τόσο η κατανάλωση, όσο και οι επενδύσεις».

defencenet.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger