E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


Ολοένα και περισσότεροι Γάλλοι πιστεύουν ότι το Ισλάμ επηρεάζει σε υπερβολικό βαθμό την κοινωνία και σχεδόν οι μισοί θεωρούν τους μουσουλμάνους απειλή για την εθνική τους ταυτότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ifop  για την εφημερίδα Le Figaro 

Το 60% των Γάλλων πολιτών πιστεύει σήμερα  πως το Ισλάμ έχει «πολύ σημαντική» επιρροή και προβολή στη χώρα , από 55% που ήταν το ποσοστό πριν από δύο χρόνια. Επιπλέον, το 43% θεωρεί την παρουσία της κοινότητας των μουσουλμάνων απειλή για την εθνική του ταυτότητα, έναντι ενός μόλις 17% που θεωρεί ότι αυτή εμπλουτίζει την κοινωνία. Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε αδιάφορο για την παρουσία του Ισλάμ, σύμφωνα με την Φιγκαρό.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι εξαπλώνεται η διάθεση απόρριψης των συμβόλων της ισλαμικής πίστης. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου το 43% των ερωτηθέντων αντιτάχθηκαν στην οικοδόμηση νέων τζαμιών, ενώ το 63% εξέφρασε την αντίθεσή του στο να επιτρέπεται στις μουσουλμάνες να φορούν μαντίλες δημόσια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του Γαλλικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ Μουσάουι, επισήμανε πως ο φόβος για το Ισλάμ ανακινείται από τους πολιτικούς, οι οποίοι επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον πληθυσμό υποστηρίζοντας πως ο αυξανόμενος πληθυσμός των μουσουλμάνων μεταναστών και η εξάπλωση της θρησκείας τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επιβολή του ισλαμικού νόμου (σαρία).


«Το Ισλάμ έχει βγει από τη σφαίρα της θρησκείας κι έχει καταστεί πολιτικό ζήτημα», σημείωσε ο Μουσάουι.


Η διάδοση του φαγητού χαλάλ και η αυξανόμενη μετανάστευση, ειδικά από την βόρεια Αφρική, αποτέλεσαν κεντρικά θέματα στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών νωρίτερα φέτος, όταν ο Νικολά Σαρκοζί επιδίωξε να αλιεύσει ψήφους από τις τάξεις των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Ο Σαρκοζί έχασε από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ αλλά ένας από τους υποψήφιους για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, επανέφερε το ζήτημα του Ισλάμ στην ημερήσια διάταξη, υποστηρίζοντας ότι μουσουλμάνοι νέοι αρπάζουν τα γλυκά από τα χέρια των παιδιών κατά την διάρκεια της νηστείας τον μήνα του Ραμαζανιού.

http://www.real.gr/?page=home



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger