E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι ηθελαν Παπανδρεου – Παπακωνσταντινου στην HSBC;

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


Η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε ότι ενώ η «λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα Φαλσιανί» είχε φτάσει στην Ελλάδα, οι Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση στην Ελβετία με τον πρόεδρο της ελβετικής Τράπεζας HSBC. Ως γνωστόν, τα αρχεία με τις κινήσεις των λογαριασμών 1991 μεγαλοκαταθετών, τα είχε υποκλέψει ο τεχνικός Ερβέ Φαλσιανί από την Τράπεζα HSBC. Και όλοι τους ήταν καταθέτες στη συγκεκριμένη Τράπεζα.
Η Ζ.Κωνσταντοπούλου είπε μάλιστα ότι ο χτες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ο Γ.Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ελβετικής Τράπεζας, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Άραγε, διερωτόμαστε εμείς, οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, προφανώς με εξαίρεση τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον πίεσαν; Η βουλευτής πάντως, είπε ότι θα καταθέσει αίτημα να κληθεί στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός.
Με δεδομένο ότι επί τουλάχιστον οκτώ μήνες, αφότου έφτασε η «λίστα Λαγκάρντ» στην Ελλάδα, το 2010, ο κ.Παπακωνσταντίνου την κράτησε στο συρτάρι του, η συγκεκριμένη αποκάλυψη γεννά ιδιαιτέρως σοβαρά ερωτηματικά και εύλογα εντείνει τις υποψίες γύρω από τον απαράδεκτο τρόπο που «χρησιμοποίησαν» οι Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλος τη λίστα.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger