E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Επισημο: McLaren P1 Concept

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012


 Αυτή είναι η McLaren P1 Concept η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού. Πρόκειται για το νέο hypercar της Βρετανινής εταιρίας η οποία το περιγράφει ως το καλύτερο αυτοκίνητο από πλευράς οδήγησης του κόσμου.

Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής το οποίο θα περάσει στη παραγωγή ως ο αντικαταστάτης της θρυλικής McLaren F1 μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σχεδιαστικά, όσο και αν η McLaren υποστηρίζει ότι δεν στηρίζεται στην MP4-12C, οι επιρροές είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Είναι σαφώς πιο επιθετική, έχοντας αεριζόμενο καπό, σκαφτά πλαϊνά και ένα απίστευτο πίσω μέρος με τεράστιο διαχύτη και την εξάτμιση τοποθετημένη στο κέντρο.

Η McLaren αρνήθηκε να δώσει τεχνικά χαρακτηρηστικά, αλλά ο CEO της εταιρίας, Antony Sheriff δήλωσε:


Στόχος τους δεν είναι να κατασκευάσουν το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά το καλύτερο αυτοκίνητο από πλευράς οδηγικής απόλαυσης, τόσο στον δρόμο όσο και σε πίστα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το πιο συναρπαστικό, το πιο ικανό, το δυναμικό και το πιο τεχνολογικά προηγμένο supercar που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Οι φήμες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα φορά τον 3,8-λίτρων twin-turbo V8 της MP4-12C, αλλά στην περίπτωση του αποδίδει 803 άλογα στις 9.100 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το σύστημα KERS, η συνολική ιπποδύναμη του αγγίζει τα 963 άλογα, αφού αυτό θα προσθέτει στο αυτοκίνητο 119 kW (160 άλογα). Ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος και έχει αναπτυχθεί με την βοήθεια της Ricardo. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων της Graziano.

Στο σώμα του, στο σασί του και στα σημεία πρόσκρουσης θα γίνει εκτενή χρήση carbon και θα ζυγίζει 1.225 κιλά, έχοντας αναλογία 1,27 κιλών ανά ίππο. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα. Το 400αρι σε 9,1 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 259 χλμ/ώρα ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 384 χλμ/ώρα.


Θα διαθέτει ενεργό αεροδυναμική και αερόφρενα (όπως έχει η Veyron και η Pagani Ηuyara) και έχει σχεδιαστεί από τον Frank Stephenson, επικεφαλή σχεδίασης της McLaren και διαθέτει “double-bubble” οροφή, εισαγωγή αέρα στην οροφή, με το μπροστά παρμπρίζ να θυμίζει έντονα την καλύπτρα των πολεμικών αεροσκαφών, θυμίζοντας κάτι από το Audi της ταινίας iRobot.

Το νέο hypercar θα τεθεί απέναντι από την Bugatti Veyron, την Porsche 918 Spyder αλλά και τη νέα Ferrari Enzo (F70). και φημολογείται ότι η καμπίνα του θα έχει έναν μικρό χώρο αποσκευών πίσω από τα καθίσματα ενώ θα τοποθετηθεί σύστημα καταγραφή δεδομένων και μια κάμερα ώστε ο οδηγός να γράφει μόνος του onboard video. Το σασί της θα είναι monocoque, παρόμοιο με αυτό της MP4-12C, κατασκευασμένο από carbon,τιτάνιο και μαγνήσιο ώστε να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται χαμηλότερα.

Οι αναρτήσεις είναι τεχνολογίας pushrod, όπως της Aventador, ενώ το traction control θα έχει 5 ρυθμίσεις. Τα φρένα δεν θα μπορούσε να μην είναι carbon-κεραμικά της Brembo και θα εφοδιάζονται με σύστημα Brake Steer για να ελεγχθεί η υποστροφή. Το ABS και το ESP θα μπορούν να απενεργοποιούνται πλήρως, θα ελέγχονται όμως μέσω GPS ώστε να μην απενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο.

Μόλις 500 αυτοκίνητα θα βγούνε στη παραγωγή. Το καθένα θα κατασκευαστεί ανάλογα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του, από τα χέρια των ανθρώπων της McLaren Special Operations που πρόσφατα παρουσίασαν το one-off X1. Όσο για την τιμή του; Θα κυμαίνεται κοντά στα 1,1 εκατ. ευρώ.


AutoBlog.gr 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger