E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μια "πινελια" από αιμα αρκει για το "πορτρετο" ενος δολοφονου

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012



Μια ανακάλυψη που αναμένεται να φέρει επανάσταση στον ιατροδικαστικό (και όχι μόνο) τομέα έκαναν Ολλανδοί ερευνητές, αφού υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το μηχανισμό δημιουργίας του προσώπου. Αυτό διευκολύνει την ανάπτυξη μιας μεθόδου που θα μπορεί να αποκαλύψει το πρόσωπο του ατόμου στο οποίο ανήκει, με ένα μικρό δείγμα αίματος. Ένα δείγμα, που θα είναι αρκετό για τους ειδικούς για να «σκιτσάρουν» το πρόσωπο του δράστη ενός εγκλήματος. Έτσι αν σε ένα τόπο εγκλήματος υπάρχουν ίχνη αίματος θα μπορεί να αποκαλυφθεί το πρόσωπο των ατόμων στα οποία ανήκουν, και που ανάμεσά τους πιθανώς να είναι και ο δράστης.

Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Erasmus στην Ολλανδία έκαναν μαγνητικές τομογραφίες σε ανθρώπινα κεφάλια και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν 9 «παράμετροι» προσώπου όπως η θέση των ζυγωματικών, η απόσταση των ματιών μεταξύ τους, το μήκος και πλάτος της μύτης κ.α. Στη συνέχεια ανέλυσαν το DNA δέκα χιλιάδων ατόμων και εντόπισαν 5 γονίδια τα οποία, όπως υποστηρίζουν, ελέγχουν αυτές τις 9 παραμέτρους και ουσιαστικά είναι αυτά που καθορίζουν τον σχηματισμό του προσώπου.

Οι ερευνητές έσπευσαν να επισημάνουν ότι είναι πιθανό εκτός από τα 5 γονίδια που εκείνοι εντόπισαν να υπάρχουν και άλλα που να εμπλέκονται στον σχηματισμό του προσώπου η ανακάλυψη των οποίων θα βοηθήσει στο να δημιουργείται ένα όσο το δυνατόν πιο ακριβές πορτρέτο ενός ατόμου χρησιμοποιώντας μόνο ένα δείγμα αίματος

http://www.lykavitos.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger