E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι υπερωριες βλαπτουν σοβαρα την υγεια

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012



Σοβαρές πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο έχουν, σύμφωνα με νέα έρευνα από Φινλανδούς επιστήμονες, όσοι εργάζονται συστηματικά πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου.

Επιστήμονες από το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας μελέτησαν τα στοιχεία 12 ερευνών που χρονολογούνται από το 1958 και αφορούν συνολικά σε 22.000 ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι εργάζονταν πάνω από 8 ώρες τη μέρα είχαν 40% έως 80% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή ασθένεια.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Dr Marianna Virtanen, τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να οφείλονται στην εκτεταμένη έκθεση στο εργασιακό άγχος και στρες.

Άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να το προκαλέσουν αυτό είναι η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης, λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων.

Το 2009, η ίδια ομάδα επιστημόνων, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερες ώρες εργαζόταν κανείς καθημερινά, τόσο αυξανόταν η πιθανότητα να εμφανίσει άνοια στη μετέπειτα ζωή του.

Εργαζόμενοι μέσης ηλικίας που αφιέρωναν στη δουλειά τους περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα παρουσίασαν «φτωχή» εγκεφαλική λειτουργία, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούσαν τις 40 ώρες εβδομαδιαίως.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger