E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

150 ευρω εξτρα χαρατσι για ελευθερους επαγγελματιες και ιδιοκτητες ακινητων

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012



Επίσης σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα και δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες - Τα μέτρα πρέπει να έχουν κλείσει ως το Eurogroup - Οι επικεφαλής της τρόικας είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν Κυριακή ή Δευτέρα
 
 
 
«Ως τις 8 Οκτωβρίου πρέπει να έχουν "κλείσει" όλα τα μέτρα», σημειώνει υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
 
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να συμφωνηθεί σχεδόν το σύνολο των μέτρων (το 95%,  τουλάχιστον,  του πακέτου) ως την Κυριακή ενώ έγινε γνωστό ότι οι επικεφαλής της τρόικας είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν την Κυριακή ή την Δευτέρα και να επιστρέψουν πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.
 
Επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Οικονομικών, οι προτάσεις της τρόικας για την επιβολή «κεφαλικού φόρου» σε ελεύθερους επαγγελματίες και ακίνητα. «Eχουν συζητηθεί, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα σενάρια αυτά εντάσσονται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που υπεγράφη τον Μάρτιο.
 
Σημειώνεται ότι, οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπόπτους για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.
 
Η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη βασική πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.
 
Αναφορικά με τη συνάντηση της Πέμπτης, η ίδια η πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε, ότι για να επιστρέφουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μετά τη χθεσινή διαφωνία, τότε σημαίνει ότι υπάρχει διάθεση συμβιβασμού.
 
«Τελειώσαμε από μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχουν άλλα τέτοια μέτρα, τα υπόλοιπα θα έλθουν από τον εκσυγχρονισμό του κράτους», επεσήμανε η ίδια πηγή. 
 
Μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι στα περίπου 9 έως 9,5  δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση του ορίου ηλίκίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, η οποία αποδίσει σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ 1,1 δισ. ευρώ. Συνολικά έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: 
 
- 6,5 δισ. ευρώ από περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και 
- 1,5 δισ. ευρώ, περίπου,  από περικοπές διαρθρωτικού χαρακτήρα , δηλαδή σύνολο 8 δισ. ευρώ. Μαζί με το  1,1 δισ. ευρώ που δέχεται το ΔΝΤ από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το συνολικό ποσό του πακέτου βρίσκεται λίγο πιό πάνω από τα 9 δισ. ευρώ.
 
Στο τραπέζι της συζήτησης ακόμη υπάρχει και το σχέδιο νέου τύπου εφεδρείας.
 
Οι συζητήσεις θα συνεχισθούν με τα τεχνικά κλιμάκια αν δεν υπάρξει συμφωνία ως την Κυριακή. 
 
Παράλληλη σύσκεψη για εξεύρεση μέτρων
 
Στο μεταξύ, από νωρίς το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκε  παράλληλη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με συμμετοχή στελεχών των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, εκπροσώπων από το γραφείο του Πρωθυπουργού και στελεχών του ΔΝΤ,  μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπομπ Τράα. Στόχος της σύσκεψης αυτής ήταν να βρεθούν επιπλέον διαρθρωτικές περικοπές.
 
Και αυτό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες έτσι ώστε να δεχθεί η τρόικα διαρθρωτικές περικοπές «εκσυγχρονισμού» του Δημοσίου και να αποκρουσθεί η επιμονή του κ. Τόμσεν για επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς αυτά τα μέτρα είναι σύμφωνα με το ΔΝΤ «χαμηλού ρίσκου εφαρμογής» και «άμεσου αποτελέσματος».
 
ΤΟ ΒΗΜΑ
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger