E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Prometheus

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012



Έπειτα από μία σειρά σπουδαίων ανακαλύψεων στη Γη, μία ομάδα εξερευνητών πραγματοποιεί ένα τολμηρό ταξίδι στο διάστημα προς αναζήτηση των απαρχών της ανθρώπινης ύπαρξης, το οποίο την οδηγεί στις σκοτεινότερες γωνιές του σύμπαντος. Εκείνο όμως που συναντούν τελικά οι επιστήμονες είναι ικανό να σημάνει όχι μόνο το δικό τους τέλος, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας, καθώς καλούνται να αναμετρηθούν με μία τρομακτική απειλή που ξεπερνά κάθε φαντασία και γνώση.

Ο Ridley Scott επιστρέφει (επιτέλους) στο είδος που συνέβαλε στον καθορισμό του, με ταινίες-σταθμούς όπως το πρώτο «Alien» και το «Blade Runner». Το «Prometheus» παίρνει τον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο που άπτεται του βαρύτατου τιμήματος της γνώσης και τον αναπτύσσει οπτικά και φιλοσοφικά στο σύμπαν της κλασικής σειράς των «Alien», τοποθετώντας χρονικά το στόρι σε ένα απροσδιόριστο σημείο πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. 

Πριν από οτιδήποτε άλλο, το φιλμ διακρίνεται για τις ιδανικές αναλογίες του. Στον "Προμηθέα", η αγωνία και η επιστημονική φαντασία τελούν μόνιμα υπό μία λεπτή ισορροπία τρόμου, καθώς ο Scott να εντάσσει μοναδικά στον πυρήνα μίας εμπορικής κινηματογραφικής παραγωγής μία σειρά από θεμελιώδη υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα. Τα σύγχρονα ψηφιακά εφέ εναρμονίζονται με την καθηλωτική, χειροποίητη δουλειά του Arthur Max, δημιουργού των κολοσσιαίων σκηνικών. 



ΠΗΓΗ: cinemanews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger