E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΤΕΝΙΣ : Ο ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012


Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό στο Λονδίνο απέναντι στον Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο, που διήρκησε 4 ώρες και 27'(!), ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του τουρνουά τένις, επικρατώντας 2-1 σετ (3-6, 7-6, 19-17).

Έσπασαν καρδιές αλλά και το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας αγώνα τένις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους θεατές στο κεντρικό κορτ να παρακολουθούν καθηλωμένοι την απίστευτη εξέλιξη του ματς.


Σε πέντε ημέρες, ο νούμερο ένα τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης γίνεται 31, όμως… αγαπάει τόσο πολύ τις επιφάνειες σε γρασίδι, παίζοντας σαν μικρό παιδί. Ποτέ δεν τα παρατάει, όπως αναμένεται να κάνει και στο ματς για το χρυσό. Ο Αργεντινός αντίπαλός του, που έκανε μεγάλη προσπάθεια για την υπέρβαση και το εισιτήριο, τελικά θα «παλέψει» για το χάλκινο μετάλλιο.


Στο πρώτο σετ ο Ντελ Πότρο αιφνιδίασε τον αντίπαλό του και κατάφερε να προηγηθεί στα γκέιμ, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει σκληρό «αγκάθι» στο δρόμο του Φέντερερ για τον τελικό. Ο νούμερο οκτώ της παγκόσμιας κατάταξης μπορεί στο παρελθόν να έχει γνωρίσει 12 ήττες σε 14 παιχνίδια από τον Ελβετό, ωστόσο στο Λονδίνο έδειχνε πιο αποφασισμένος από ποτέ για τη σπουδαία νίκη.


Αφού ο Ντελ Πότρο κατάφερε να προηγηθεί, μπήκαν τα δύσκολα για τον Φέντερερ. Στο δεύτερο κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να κάνει μπρέικ και… υποχρεωτικά οδηγήθηκαν στο «tie break». Εκεί, ο Φέντερερ πήρε νωρίς ένα μίνι προβάδισμα και τελικά παρέμεινε στο... κόλπο της πρόκρισης, καθώς κατέκτησε το σετ με 7-6 και έδειξε ότι δεν τα παρατάει ποτέ.


Το τρίτο σετ ήταν «όλα τα λεφτά». Οι δύο τενίστες κρατούσαν το σέρβις τους, έστω και με δυσκολία. Μάλιστα, ο Φέντερερ έφτασε πρώτος σε μπρέικ πόιντ στα 4-4 γκέιμ και αν το είχε πάρει θα σέρβιρε για το ματς, όμως ο Ντελ Πότρο είχε άλλη γνώμη. Και αφού συνέχισαν τον… μαραθώνιό τους οι δύο τενίστες, έφτασε η ώρα που ο Ελβετός έκανε το πολυπόθητο μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα με 10-9. Και εκεί που όλοι περίμεναν ο ημιτελικός να λάβει τέλος, ο Αργεντινός έκανε μπρέικ… καπάκια και μάλιστα χωρίς να χάσει πόντο! Και ενώ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο 14-14, ο Φέντερερ προηγήθηκε στο σέρβις του Ντελ Πότρο με 40-0. Ωστόσο, με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ο Αργεντινός άντεξε την πίεση της στιγμής και κατέκτησε το γκέιμ με 15-14. Συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τον Φέντερερ να επαναλαμβάνει αυτό που έκανε και νωρίτερα. Πήγε πρώτος σε 40-0 στο σέρβις του Ντελ Πότρο, όμως αυτή τη φορά δεν «μάσησε». Έκανε το μπρέικ, προηγήθηκε με 18-17 και όλα είχαν πάρει το... δρόμο τους. Σέρβιρε, έκανε το 19-17 και ολοκληρώσε ένα από τα μεγαλύτερα «show» που έχουμε θαυμάσει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.


Ο Φέντερερ έχει κατακτήσει τα πάντα, όμως του λείπει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό του τένις και για αυτό θα παλέψει κόντρα στο νικητή του ζευγαριού Άντι Μάρεϊ - Νόβακ Τζόκοβιτς. 



 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger