E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σωτηρια η βροχη. Κερδιζουν οι πυροσβεστες τη μαχη με τις φλογες στο Αγιο Ορος

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

 Η βροχή ξεκίνησε πριν τα μεσάνυχτα, προσφέροντας μία ανέλπιστη βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Μέχρι εκείνη την ώρα, η κατάσταση εθεωρείτο κρίσιμη, καθώς το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και είχε φτάσει σε απόσταση 1,5 με 2 χλμ. από τη Μονή Χιλανδαρίου. 
 Από το πρωί τα εναέρια μέσα δεν πραγματοποιούν ρίψεις λόγω της χαμηλής νέφωσης στην περιοχή. Σε ετοιμότητα βρίσκονται πάντως 15 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει το σύνολο των επίγειων δυνάμεων, δηλαδή 64 πυροσβεστικά οχήματα, 175 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
  Μάχη με τις εστίες που απομένουν δίνουν οι πυροσβέστες στο Άγιο Όρος, όπου η πυρκαγιά είναι πλέον σε ύφεση, λόγω και της βροχής που έπεφτε κατά διαστήματα τη νύχτα στην περιοχή. Επίσης, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν διατεθεί 314 στρατιώτες με 25 ειδικά μηχανήματα καθώς και δύο ελικόπτερα τύπου Chinook. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και 49 Σέρβοι πυροσβέστες, καθώς η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικο μοναστήρι. 
  Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στα δύσβατα σημεία της Αθωνικής Πολιτείας επιθεωρούν τα σημεία που καπνίζουν και καταβάλλουν προσπάθεια να σβήσουν τις τελευταίες εστίες φωτιάς που καίνε ακόμη. Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, οι πυροσβέστες προσπαθούν τώρα να σβήσουν τις εστίες ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό, έχουν καεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης από τη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη.



in.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger