E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

H πρωτη φωτογραφια του Τσοχατζoπουλου μεσα απο τη φυλακη

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012


          Πώς είναι ο πρώην υπουργός πίσω από τα κάγκελα

Στους ρυθμούς της φυλακής αρχίζει σιγά-σιγά να προσαρμόζεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και να συμβιβάζεται πλέον με την ιδέα ότι θα αργήσει να κλείσει πίσω του η βαριά πύλη του Κορυδαλλού για να επιστρέψει στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 


Η καθημερινότητα για τον πρώην υπουργό έχει παγιωθεί και πλέον οι συνήθειές του είναι ίδιες με αυτές των συγκρατούμενών του στη ΣΤ’ Πτέρυγα των επωνύμων. Μάλιστα, το πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δείχνει ικανοποιημένο, καθώς μπορεί μία φορά την εβδομάδα να συναντιέται σε ειδικό χώρο με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και να περνούν λίγες ώρες μαζί - προνόμιο που έχουν μόνο όσοι τρόφιμοι είναι παντρεμένοι. 

Οπως φαίνεται από τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» μέσα από τις φυλακές, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ντυμένος με ελαφρύ γαλάζιο πουκάμισο, σκούρο μπλε σπορ παντελόνι και μαύρα μοκασίνια, περνά πολλές ώρες καθημερινά στον τηλεφωνικό θάλαμο κάνοντας επαφές με τους δικηγόρους του, τους στενούς συνεργάτες του και τους δικούς του ανθρώπους. 

Βέβαια, συνομιλεί και με τη σύζυγό του που κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, την οποία στηρίζει και της δίνει κουράγιο στις δύσκολες ώρες που περνά, ειδικά μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. 

Την ίδια ώρα, ένα άκρως σουρεαλιστικό τρίδυμο συνυπάρχει στη ΣΤ’ ή VIP πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού. Στο κελί 3 ο αεικίνητος Mr Lak-Λάκης Γαβαλάς ξυπνά νωρίς-νωρίς το πρωί, τρώει τη ριζογκοφρέτα του και κάνει γυμναστική. 

Ακριβώς δίπλα του ο Ακης Τσοχατζόπουλος πίνει τον καφέ του μελετώντας τη δικογραφία του και απέναντί τους ο Νικόλαος Ντερτιλής γράφει ακατάπαυστα τα απομνημονεύματά του. Τρεις φιγούρες διαφορετικές που τις ενώνουν τα κάγκελα της φυλακής. 

Τις πρώτες ημέρες της περίεργης αυτής συνύπαρξης και οι τρεις τους κινούνταν… αναγνωριστικά. Περνούσαν τις περισσότερες ώρες κλεισμένοι στα κελιά τους και όταν έρχονταν τετ α τετ αντάλλασσαν τα τυπικά, αφού ακόμα ο πάγος δεν είχε σπάσει ανάμεσά τους. 

Οταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πέρασε τις πύλες του Κορυδαλλού έδειχνε να είναι εκτός κλίματος. Συμπεριφερόταν λες και επρόκειτο να μείνει για λίγες ημέρες στη «στενή» και στη συνέχεια να επιστρέψει στο «παλάτι» του κέντρου με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ολη την ημέρα περνούσε στο κελί του διαβάζοντας την ογκωδέστατη δικογραφία του, ενώ όταν έβγαινε έξω πήγαινε στα καρτοτηλέφωνα και συνομιλούσε για ώρες με τους δικηγόρους του. Φρόντιζε να κινείται αθόρυβα, ενώ έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις και την επιλογή του να μη μιλά σε κανέναν συγκρατούμενό του. 



Το μπάνιο, οι φήμες και οι διευκολύνσεις 

Με τον αέρα του VIP τροφίμου και με τις κατάλληλες άκρες κατάφερε πολύ σύντομα να αποκτήσει κινητό τηλέφωνο για τις πριβέ επαφές του με δικούς του ανθρώπους. 

Ωστόσο αυτή η άνεση δεν κράτησε για πολύ. Το γεγονός ότι έκανε χρήση χωρίς να κρατά τα προσχήματα και να είναι προσεκτικός είχε ως αποτέλεσμα να πέσει «καρφωτή» και να κατασχεθεί το τηλέφωνο από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μάλιστα, όταν οι δικηγόροι του τον ρώτησαν τι ακριβώς έγινε, είπε πως το κινητό ήταν απλώς μια διευκόλυνση. 

Πλέον, αφού είδε ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν σταρ και περαστικός, το 24ωρό του άρχισε να ευθυγραμμίζεται με αυτό των υπόλοιπων περίπου 27 κρατουμένων της VIP πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σηκώνεται νωρίς, πίνει τον καφέ του και πέφτει με τα μούτρα στη δικογραφία του. Είναι λιτοδίαιτος και ελάχιστα ασχολείται με το μενού της ημέρας. Κρατούμενοι της ίδιας πτέρυγας λένε ότι δεν βγαίνει ούτε στο προαύλιο. 

Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν φήμες ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος περνά δύσκολες ώρες, είναι φοβερά πιεσμένος και αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι κινείται στα όρια της λογικής ενώ άλλες γλώσσες ότι παρουσιάζει συμπτώματα ψυχικής διαταραχής… 

Αφορμή στάθηκε το μπάνιο που έκανε ο πρώην υπουργός και η άτυχη στιγμή να ανοίξουν την πόρτα κάποιοι κρατούμενοι οι οποίοι τον είδαν γυμνό. Υστερα από αυτό, λοιπόν, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος κυκλοφορεί ημίγυμνος στους χώρους της ΣΤ’ Πτέρυγας, προσπαθεί να πάρει τηλέφωνο χωρίς να τοποθετεί τηλεκάρτα και περιφέρεται όλη την ημέρα στους διαδρόμους μονολογώντας και εκστομίζοντας ασυναρτησίες. 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που καθημερινά περνούν ώρες μαζί του διαψεύδουν αυτά τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για κακόβουλες φήμες ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δικηγόρος του κ. Γιάννης Παγορόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα είναι κατηγορηματικός: «Τον εντολέα μου τον βλέπω τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι σοβαρός, στιβαρός, έχει συγκροτημένη άποψη για τα πάντα και είναι μια χαρά στις απόψεις του και τις αντιλήψεις του. Έχει πολιτική σκέψη διαυγή και κρυστάλλινη». 

http://www.newsbeast.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger