E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στα παγωμενα νερα της Ανταρκτικης

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012


Ιδιαιτέρως τολμηρή αποδείχθηκε η 36χρονη Νατάλια Αβσένκο η οποία ασχολείται επαγγελματικά με τις καταδύσεις και αποφάσισε να βουτήξει χωρίς στολή και όπως τη γέννησε η μάνα της στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.
Ένα εγχείρημα άκρως επικίνδυνο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει αν μείνει για πέντε λεπτά σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.
Ευτυχώς η τολμηρή Νατάλια είναι ειδική στη yoga και χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές διαλογισμού για να κρατά την αναπνοή της και να παραμένει στα παγωμένα νερά που φτάνουν τους -1,5 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
Ο λόγος για τον οποίο η Νατάλια αποφάσισε να παίξει κορώνα ή γράμματα τη ζωή της ήταν η μεγάλη της αγάπη για τις λευκές φάλαινες beluga.
Οι θαλάσσιοι επιστήμονες που θέλησαν να κάνουν το πείραμα για να μελετήσουν τη συμπεριφορά των θαλάσσιων πλασμάτων του Αρκτικού Κύκλου υποστηρίζουν ότι αυτά αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τεχνητά υλικά όπως η στολή του δύτη.
Υπάρχουν μόλις 100.000 φάλαινες beluga στην άγρια φύση, οι οποίες είναι γνωστές για τις εκφράσεις του προσώπου τους, που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες, ενω στις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη Λευκή Θάλασσα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, δείχνουν να απολαμβάνουν το κολύμπι με την νεαρή Ρωσίδα 





Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger