E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νεα μεθοδος αντισυλληψης για ανδρες σε μορφη τζελ ηρθε να ανατρεψει τα δεδομενα

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012


Αισιόδοξοι φαίνονται οι επιστήμονες μετά τη πρώτη δοκιμή του νέου επαναστατικού τζελ ως μέθοδος αντισύλληψης για άνδρες. Όπως έδειξαν οι έρευνες, η επάλειψή του στο δέρμα μειώνει κατακόρυφα τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ή και τα εξαλείφει ακόμα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Το τζελ περιέχει τεστοστερόνη και συνθετική προγεστίνη, συνδυασμός ο οποίος έχει δοκιμαστεί σε προγενέστερες μελέτες σε ενέσιμη μορφή ή σε δερματικό επίθεμα (αυτοκόλλητο), όπως αναφέρει η επικεφαλής ερευνήτρια δρα Κριστίνα Γουάνγκ, καθηγήτρια Ιατρικής στο Βιοϊατρικό Ερευνητικό Ίδρυμα του Λος Άντζελες.
Οι συνδυασμοί τεστοστερόνης και προγεστίνης δρουν διακόπτοντας την παραγωγή των ορμονών που ρυθμίζουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων στους όρχεις, εξήγησε η δρ Γουάνγκ.
Η δρ Γουάνγκ και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, επιστράτευσαν 56 υγιείς άνδρες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τρία διαφορετικά είδη τζελ: το πρώτο περιείχε σκέτη τεστοστερόνη, το δεύτερο περιείχε τον πειραματικό συνδυασμό με συγκεκριμένη δόση προγεστίνης και το τρίτο περιείχε τον συγκεκριμένο πειραματικό συνδυασμό αλλά με διαφορετική δόση προγεστίνης.
Οι 56 άντρες άλειφαν καθημερινά σε διάρκεια έξι μηνών το τζελ που τους αναλογούσε σε δύο σημεία του σώματός τους (στο μπράτσο και στην κοιλιά).
Το 89% των ανδρών που χρησιμοποίησαν τις συνδυασμένες φόρμουλες παρουσίασαν μείωση των συγκεντρώσεων των σπερματοζωαρίων τους σε επίπεδα κάτω του 1 εκατομμυρίου ανά χιλιοστό του λίτρου σπέρματος, με το 78% να φτάνουν στο σημείο της εκμηδένισης, ποσοστό σημαντικό, αν λάβουμε υπόψιν ότι η  φυσιολογική συγκέντρωση σπερματοζωαρίων είναι πάνω από 15 εκατομμύρια ανά χιλιοστό του λίτρου σπέρματος.
Παρόλαυτά, μένουν αρκετά ερωτήματα αναπάντητα σχετικά με την επαναστατική αυτή μέθοδο, οπότε το νέο τζελ πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, πριν μπορέσει να διατεθεί στο εμπόριο.

http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger