E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το ψηλοτερο κτιριο στην Ευρωπη

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012



Με ένα εντυπωσιακό σόου με λέιζερ και παρουσία του πρίγκιπα Αντριου και του πρωθυπουργού του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ, έγιναν χθες στο Λονδίνο τα εγκαίνια του γυάλινου πύργου Shard, ύψους 309,6 μέτρων, που είναι και το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη.



Το κτίριο, που απεικονίζει τέλεια, όπως σχολίασε η εφημερίδα Gu-ardian, «το σημερινό Λονδίνο, είναι δηλαδή ακριβό, δεν γνωρίζει όρια και βρίσκεται κυρίως σε χέρια ξένων κεφαλαίων», έχει 95 ορόφους, αρχιτέκτονάς του είναι ο Ιταλός Ρέντζο Πίνο και κύριος μέτοχός του είναι η Κεντρική Τράπεζα του Κατάρ. Στους 95 ορόφους του θα στεγάσει γραφεία, διαμερίσματα, ένα ξενοδοχείο και εστιατόρια και ένα παρατηρητήριο που επιτρέπει στους επισκέπτες μια πανοραμική θέα 360 μοιρών.


Τσουχτερό εισιτήριο

Για να την απολαύσουν, βέβαια, θα πρέπει να πληρώσουν 36 ευρώ είσοδο, τιμή ιδιαιτέρως τσουχτερή, ιδίως αν συγκριθεί με την αντίστοιχη για τον Πύργο του Αϊφελ, που είναι 14 ευρώ. Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το κτίριο από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Προς το παρόν, ο μόνος.... ένοικος του Shard είναι το ξενοδοχείο «Shangri-La», ενώ το υπόλοιπο κτίριο παραμένει άδειο, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει ιδιαιτέρως τον τομέα των ακινήτων στη Βρετανία αλλά κι εξαιτίας των τσουχτερών τιμών. Η τιμή πώλησης, για παράδειγμα, των διαμερισμάτων κυμαίνεται από 42 έως 62 εκατομμύρια ευρώ. Οι κατασκευαστές, πάντως, θεωρούν ότι θα έχουν πωλήσει τα διαμερίσματα και τα γραφεία μέχρι το τέλος του 2014, ενώ ελπίζουν ότι το κτίριο θα γίνει το σήμα-κατατεθέν του Λονδίνου.

Με αυτή την ιδέα, πάντως, «ανατριχιάζουν» πολλοί Λονδρέζοι, που πιστεύουν ότι το εν λόγω οικοδόμημα καταστρέφει τη φυσιογνωμία της πόλης και την κάνει να μοιάζει με το Ντουμπάι.

http://www.e-go.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger