E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα δεκα πιο εντυπωσιακα φιδια του κοσμου

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012


Ερπετά τρομακτικά, αλλά πολλές φορές και παρεξηγημένα, τα φίδια, ο χειρότερος εφιάλτης του Ιντιάνα Τζόουνς, μπορεί να είναι πολύ πιο όμορφα απ' οτι νομίζετε, ενώ οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί και η ικανότητά τους να καμουφλάρονται όταν νιώθουν ότι απειλούνται, τα κάνει πραγματικά εντυπωσιακό αντικέιμενο παρατήρησης.
Στις εικόνες που ακολουθούν θα δείτε τα δέκα πιο παράξενα φίδια του κόσμου, μάστερ στο καμουφλάζ και με πραγματικά αξιοπρόσεκτη εμφάνιση.
1.Emerald Tree Boa
Τα περισσότερα είδη βόα είναι πολύχρωμα, όπως το Corallus caninus, ένα μη δηλητηριώδες φίδι που βρέθηκε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής. Τα ενήλικα ερπετά φτάνουν τα 1,8 μέτρα σε μήκος, ενω έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα τα μπροστινά του δόντια που είναι σαφώς μεγαλύτερα από εκείνα των άλλων μη δηλητηριωδών φιδιών.

2.California Red-sided Garter Snake
Είναι τα πιο πολύχρωμα φίδια στη Βόρεια Αμερική. Ζουν στην, αποστραγγισμένη πλέον, λίμνη Reyes.

3.Τυφλό Φίδι (Blind Snake)
Μελτώντας τα γονίδιά τους, οι επιστήμνες διαπίστωσαν ότι τα τυφλά φίδια ζούσαν στη Μαδαγασκάρη, πριν καν ακόμα αυτή γίνει νησί. Η ανακάλυψη μας βοηθάει να καταλάβουμε το πώς αυτά τα σπάνια φίδια που μόλις και μετά βίας βλέπουν, (γιατί δεν είναι εντελώς τυφλά), κατάφεραν να αποικίσουν ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Με μέγεθος περίπου 30 εκατοστά, τα τυφλά φίδια ενεργούν όπως τα σκουλήκια, βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια κάθε ηπείρου (εκτός από της Ανταρκτικής). Σε αντίθεση με τα σκουλήκια, όμως, τα τυφλά φίδια έχουν σπονδυλική στήλη και μικροσκοπικά λέπια.

4.Aλμπίνος Πύθωνας της Βιρμανίας
Οι πύθωνες της Βιρμανίας γίνονται τεράστιοι. Αν και αυτά τα φίδια είναι γενικά αρκετά υπάκουα, είναι απίστευτα δυνατά. Πωλούνται συχνά σε pet shop, γιατί ζευγαρώνουν ομαλά και σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

5.Bright Pink Snake
Φτάνει μέχρι και 40 εκατοστά σε μήκος και τρέφεται με μικρά τρωκτικά και σαύρες. Τα έντονα φουξια σημαδια στη πλάτη του το καθιστούν το πιο πολύχρωμο φίδι της Μαδαγασκάρης.

6.Albin Nelsoni
Βασιλικό φίδι που βρίσκεται στο Μεξικό και φτάνει μέχρι τα 110 εκατοστά. Έχει 13 με 18 κόκκινα δαχτυλίδια και τρέφεται με πουλιά, τρωκτικά, σαύρες και αμφίβια. Ονομάστηκε προς τιμήν του Edward Nelson, πρώην επικεφαλής της Βιολογικής Έρευνας των ΗΠΑ.

7.Mπλε Κοραλλόφιδο
Αυτά τα φίδια είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη μέλη της οικογένειας Elapidae και βρίσκονται σε όλα τα υψόμετρα των τροπικών δασών στη Νοτιοανατολική Ασία. Έχουν αδένες με δηλητήριο σε όλο το σώμα τους, και μερικά είδη ακόμα και στην ουρά τους. Υπάρχουν παντού στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και το Βόρνεο, αλλά δεν απαντώνται συχνά μιας και είναι νυκτόβια. Θάβονται κάτω από φύλλα, βγαίνοντας τη νύχτα για να βρουν τη λεία τους.

8.Elephant Trunk Snake
Βρίσκεται σε όλη νοτιοανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ινδονησία, στην βόρεια Αυστραλία και στη Νέα Γουινέα. Είναι το μεγαλύτερο είδος της συνμοταξίας του. Όπως και άλλα ακρόχορδα φίδια, είναι εντελώς υδρόβιο, και τρέφεται με ψάρια. Το κυνήγι γίνεται κυρίως τη νύχτα και τα ανασηκωμένα λέπια τους τα βοηθούν με τα γλυστερά ψάρια.

9.Langaha Nasuta
Το φίδι Langaha (γνωστό και σαν το φίδι με τη μύτη σαν φύλλο) είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός δενδρόβιου τρόπου ζωής και τρέφεται κυρίως με σαύρες. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι, φυσικά, το παράξενο «κέρατο» και το σχήμα της μουσούδας του που το καθιστά ένα από τα πιο περίεργο ερπετά στον κόσμo

10.Κερασφόρος οχιά
Μια νυχτόβια οχιά που κατοικεί στους αμμόλοφους της βορειοδυτικής ερήμου Νεγκέβ του Ισραήλ.


Share this article :

1 σχόλιο:

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger