E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

RIO

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012



Η ταινία μας μεταφέρει στη μαγευτική πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο πλούσιο τροπικό δάσος της Βραζιλίας και έχει ως ήρωα τον Μπλου, έναν παπαγάλο τόσο σπάνιο που πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν- και μάλιστα θηλυκού γένους- αφήνει το βολικό κλουβί του στη μικρή πόλη της Μινεσότα και πετάει για το Ρίο. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, ο οικόσιτος Μπλου και η εντελώς ανεξάρτητη παπαγαλίνα Τζούελ δεν δείχνουν να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Απροσδόκητα θα βρεθούν μαζί για να ζήσουν μια περιπέτεια-εμπειρία ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθαίνουν πολλά για τη φιλία, την αγάπη, το θάρρος και τις προκλήσεις της ζωής.

EXTRA!

Ο Δρόμος για το... Ρίο

Το "Rio" δημιουργήθηκε από τη φαντασία του σκηνοθέτη Κάρλος Σαλντάνια, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν τις ταινίες κινουμένων σχεδίων "Ice Age", "Robots", "Ice Age: The Meltdown", "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs". Αφού ολοκλήρωσε τη δεύτερη ταινία της σειράς "Ice Age"- και στη διάρκεια της προετοιμασίας των γυρισμάτων για την τρίτη ταινία- ο Σαλντάνια συνέλαβε την ιδέα της ταινίας "Rio". Ήθελε να γράψει μια ιστορία-φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρίο- με θέμα ένα κατοικίδιο πτηνό που ζει μια περιπέτεια σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο. "Ξόδεψα αρκετά χρόνια δουλεύοντας τις ταινίες "Ice Age" και πέρασα υπέροχα στον κόσμο τους, με αυτούς τους ωραίους χαρακτήρες", εξηγεί. "Το "Rio" όμως είναι ένα πιο προσωπικό ταξίδι για μένα."

Ο Σαλντάνια συγκέντρωσε ένα all-star cast για να δανείσουν τις φωνές τους στους ήρωες της νέας ταινίας: τους υποψήφιους για Όσκαρ Αν Χαθαγουέι και Τζέσε Άιζενμπεργκ, τον βραβευμένο με Όσκαρ και Γκράμι Τζέιμι Φοξ, τον μουσικό Will I Am, τον ηθοποιό και μουσικό Τζεμέιν Κλεμέντ, την κωμική ηθοποιό Λέσλι Μαν και τον κωμικό και παρουσιαστή talk show Τζορτζ Λόπεζ. Επίσης, μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές, χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό βραζιλιάνικων ήχων και σύγχρονης αμερικάνικης μουσικής.  



Σκηνοθεσία: ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΛΝΤΑΝΙΑ
Σενάριο: ΝΤΟΝ ΡΑΙΜΕΡ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: , ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΟΥ , ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ , ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ , ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΣ , ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΓΩΝΑΚΗ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Χρώμα : Έγχρωμο
Γλώσσα : Ελληνικά
Youtube: www.youtube.com/watch?v=Bf6zeRwk5LE
IMDB Link : www.imdb.com/title/tt1436562/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger