E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νιγηρια: Δεκαδες τα θυματα των θρησκευτικων συγκρουσεων

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

            Αγγίζουν τους 100 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τη Δευτέρα


Τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα σε δύο πόλεις της βόρειας Νιγηρίας σε συγκρούσεις που υποκίνησαν οι Ισλαμιστές, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.


Οι αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ μάχονταν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην απομονωμένη πόλη Νταματούρου, κοντά στο προπύργιό τους, όλη την Τρίτη, είπε στο Reuters ο αστυνομικός διευθυντής της Πολιτείας Γιόμπε Πάτρικ Εγκμπουνίβε.



Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 34 αντάρτες και έξι αστυνομικοί.



Επιπλέον, στην πόλη Καντούνα, επίσης στα βόρεια της χώρας, μουσουλμάνοι και χριστιανοί κάτοικοι συγκρούστηκαν με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών την περασμένη Κυριακή.



Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή είπε ότι έχουν καταγραφεί 40 νεκροί και 62 τραυματίες. 



Στην κρίση παρενέβη ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι «τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως τις χαρακτήρισε, εναντίον των Χριστιανών της Νιγηρίας και κάλεσε όλες τις πλευρές να μην προβούν σε πράξεις αντιποίνων.

«Παρακολουθώ με βαθιά ανησυχία τις ειδήσεις από τη Νιγηρία όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις, κυρίως εναντίον Χριστιανών, συνεχίζονται» είπε ο ποντίφικας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι άνθρωποι δεν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της εκδίκησης», αλλά «θα συνεργαστούν για να οικοδομήσουν μια ειρηνική κοινωνία στην οποία θα διασφαλίζεται το δικαίωμα του καθενός να ομολογεί την πίστη του».

http://www.tovima.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger