E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βρικολακες στην Σωζοπολη

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012


Ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας έφεραν στο φως δυο ανθρώπινους σκελετούς που χρονολογούνται από το Μεσαίωνα, οι οποία είχαν καρφωμένους στο στήθος τους ράβδους σιδήρου, για να τους εμποδίσουν, σύμφωνα με το μύθο, να μεταμορφωθούν σε βρικόλακες.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί μια τόσο συνηθισμένη ανακάλυψη έγινε τόσο δημοφιλής. Μάλλον λόγω του μυστηρίου που περιβάλλει τη λέξη 'βαμπίρ'. Οι περισσότεροι από τους σκελετούς άνηκαν σε αριστοκράτες και κληρικούς. Το περίεργο είναι ότι δεν υπήρχαν γυναίκες μεταξύ τους. Μάλλον δεν πίστευαν στις 'μάγισσες'»,δήλωσε σχετικά ο Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Σόφιας για την πρόσφατη ανακάλυψή του στην Βουλγαρική πόλη Σωζόπολη.
Συμπληρώνοντας πως «Πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική σε ορισμένες επαρχίες της χώρας που λάμβανε χώρα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα».Συγκεκριμένα οι συγγενείς των νεκρών που είχαν κάνει κακό στην ζωή τους, τους κάρφωναν σιδερένιες ράβδους μέσα στην καρδιά για να τους εμποδίσουν να γυρίσουν από τον τάφο και να πιουν το αίμα των ζωντανών.
Συνολικά έχουν βρεθεί πάνω από 100 πτώματα στην Βουλγαρία, ενώ αντίστοιχες μακάβριες ανακαλύψεις έχουν γίνει και στην Βενετία.


http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger