E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απίστευτο: Δείτε τι κρύβεται πίσω από το αγαπημένο σας χρώμα....

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015


Μετά από πολυετείς έρευνες που έχουν κάνει αξιόλογοι ερευνητές είναι πλέον βέβαιο ότι το αγαπημένο μας χρώμα αποκαλύπτει την προσωπικότητα μας.

Ο καθηγητής ψυχολογίας Max Luscher ενδιαφέρθηκε από φοιτητής για την ψυχολογία του χρώματος, δημιούργησε το ΧΡΩΜΟ ΤΕΣΤ που χρησιμοποιείτε σε πολλές επιχειρήσεις και εργοστάσια για να αξιολογήσουν την προσωπικότητα των υπαλλήλων τους και να τους τοποθετήσουν στην κατάλληλη θέση.

Ο Max Luscher ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα χρώμα. Η σημασία αυτού του χρώματος είναι καθολική και παραμένει η ίδια για τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους άνδρες, τις γυναίκες, τους μορφωμένους, τους αμόρφωτους, τους «πολιτισμένους» και τους «απολίτιστους.

Δείτε τι κρύβεται πίσω από το αγαπημένο σας χρώμα
Κόκκινο: Tο κόκκινο είναι η «επιβολή της βούλησης». Δείχνει μια ηγετική προσωπικότητα που έχει όρεξη για ζωή. Το άτομο αυτό το χαρακτηρίζει η ισχυρή θέληση, αντιμετωπίζει με θάρρος τη ζωή και δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες. Είναι δημιουργικό και το ενδιαφέρει η ανάπτυξη. Αναζητά διαρκώς τρόπους να ικανοποιήσει τις φυσικές του ορέξεις και να αποκτήσει πολλές εμπειρίες. Έτσι οδηγείται σε σεξουαλικούς πειραματισμούς και απιστίες. Διαπρέπει στα αθλήματα και στον επιχειρηματικό στίβο. Είναι επίσης κυκλοθυμικό, δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα του, εγωκεντρικό, ανυπόμονο και ανταγωνιστικό. Ζει στο παρόν.

Κίτρινο: Το κίτρινο αντιπροσωπεύει τη χαλάρωση και τη διαστολή. Ψυχολογικά, η χαλάρωση σημαίνει απαλλαγή από τα βάρη, τα προβλήματα και τους περιορισμούς. Δείχνει ένα άτομο ευρηματικό και εργατικό, αλλά η εργατικότητα του έρχεται και παρέρχεται. Είναι περίεργο, ευέλικτο, επικοινωνιακό και ελπίζει να ευτυχίσει. Λατρεύει την περιπέτεια, του αρέσει να εντυπωσιάζει και έχει την ικανότητα να εμπνέει. Αναζητά τη σπουδαιότητα, θέλει την εκτίμηση των άλλων και δεν ησυχάζει, αν δεν ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Απευθύνεται πάντα προς το μέλλον.

Πράσινο: Το πράσινο είναι η ενεργός βούληση σαν εγκαρτέρηση και επιμονή. Αποτελεί αίσθηση σταθερότητας, εμμονής αλλά προπάντων αντίστασης στις αλλαγές. Δείχνει ένα άτομο που είναι συνεπές και ασχολείται με θέματα αυτογνωσίας. Ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της υγείας και την ποιοτική επιμήκυνση της ζωής, της δικής του και των άλλων. Θέλει να είναι βέβαιο για την αξία του και ή έχει μια εξιδανικευμένη εικόνα για τον εαυτό ή αναμένει από τους άλλους την παραδοχή. Επιθυμεί να σέβονται τη γνώμη του και επιδιώκει να δικαιώνονται οι αρχές τις οποίες πρεσβεύει. Έτσι βάζει τον εαυτό tou στο βήμα και συνηθίζει να ηθικολογεί και να παραινεί τους άλλους. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να εντυπωσιάζει.

Μπλε: Το μπλε αντιπροσωπεύει την πλήρη ηρεμία και την ψυχολογική ευφορία σαν ησυχία και ευχαρίστηση. Αντιστοιχεί συμβολικά στο ήσυχο νερό και τη σαφήνεια του χειρογράφου. Δείχνει ένα άτομο ισορροπημένο, γαλήνιο, κατασταλαγμένο και ασφαλές. Αντιπροσωπεύει τους δεσμούς και την αίσθηση του να ανήκει κανείς κάπου. Υπολογίζει πολύ τις ανάγκες των άλλων και είναι αφοσιωμένος φίλος. Αποφασίζει με γνώμονα τη λογική και όχι το συναίσθημα. Αναζητά ένα ήσυχο και τακτοποιημένο περιβάλλον που δεν θα υπάρχουν ενοχλήσεις και ταραχές, στο οποίο τα γεγονότα θα κυλούν ομαλά και σε παραδοσιακά πλαίσια. Έχει ανάγκη να αισθάνεται ότι εμπιστεύεται και θέλει να νοιώθει ότι και οι άλλοι τον εμπιστεύονται.

Μωβ: Είναι το χρώμα της «ταύτισης». Αυτή η ταύτιση είναι ένα είδος μυστικής ένωσης μεταξύ υποκειμένου και αντικειμένου, έτσι ώστε, οτιδήποτε είναι αντικείμενο σκέψης ή επιθυμίας να μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δείχνει ένα άτομο ευαίσθητο και ενορατικό, με μεταφυσικές ανησυχίες. Είναι ευκολόπιστο και δυσκολεύεται να διακρίνει το πραγματικό από το φανταστικό. Συναισθηματικά είναι ανασφαλές, έχει ανάγκη από κατανόηση και ένα σύντροφο με τον οποίο να μπορεί να ταυτιστεί. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε προσπαθεί να γοητεύσει τους θαυμαστές του με τους ελκυστικούς τρόπους του..

Άσπρο: Το άσπρο και το μαύρο είναι τα δύο άκρα, το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος. Το άσπρο είναι η καθαρή σελίδα στην οποία πρόκειται να γραφτεί η ιστορία, το μαύρο είναι το τέλος, πέρα από το οποίο δεν υπάρχει τίποτε πλέον. Το άσπρο δείχνει ένα άτομο ανήσυχο που δεν τιθασεύεται εύκολα. Πρόκειται για μια πολύπλοκη προσωπικότητα, παρορμητική και ριψοκίνδυνη. Άτομο δημιουργικό και αφηρημένο, εκφράζεται μέσα από την τέχνη και έχει ισχυρό ταμπεραμέντο.

Μαύρο: Το μαύρο είναι το σκοτεινότερο χρώμα και πράγματι αποτελεί την άρνηση του ιδίου του χρώματος. Το μαύρο είναι το «Όχι» σε αντιδιαστολή με το Άσπρο που είναι το «Ναι». Το μαύρο δείχνει ότι είστε ένα άτομο με ακραία συμπεριφορά. Αποκηρύσσετε τα πάντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπάρχουσα κατάσταση, στην οποία κατά τη γνώμη σας τίποτε δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Επαναστατείτε κατά της μοίρας ή τουλάχιστον κατά της δικής σας μοίρας και ρέπετε προς επιπόλαιες και απερίσκεπτες ενέργειες.

Καφέ: Το καφέ χρώμα δείχνει την ανάγκη παροχής ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος. Το προτιμάνε τα άτομα που είναι στερημένα και χωρίς ρίζες, που δεν έχουν μια εστία στην οποία να αναπαυτούν και να νοιώσουν ασφάλεια όπως αυτοί που ξεριζώθηκαν λόγω μιας εμπόλεμης κατάστασης. Αν είναι το αγαπημένο σας χρώμα έχετε έντονη ανάγκη από φυσική άνεση, αισθησιακή απόλαυση ή προσπαθείτε να απαλλαγείτε από μια δυσάρεστη κατάσταση (ανασφάλεια, φυσική ασθένεια, ή υπάρχουν προβλήματα που αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε).

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger