E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κεφαλονιά: Κόβει την ανάσα το ρήγμα του Χάρακα

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014


Η πρώτη δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς πέρασε με τσουχτερό κρύο και πολλούς μετασεισμούς, οι οποίοι συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Το νησί μας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και η αποκατάσταση των πληγέντων.


Στο λιμάνι του Αργοστολίου κατέφτασε ήδη το Superfast 11 ώστε να βρουν καταφύγιο τουλάχιστον 700 άτομα που δε μπορούν αν μείνουν στα σπίτια τους που έχουν πάθει ζημιές, ενώ πρόκειται να καταφθάσει και το «Ελ. Βενιζέλος» με 1.300 κλίνες.

Ήδη οι αρχές του νησιού ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών και τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι να ελεγχθεί η καταλληλότητα των κτιρίων.

Οι έλεγχοι στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές θα ξεκινήσουν, πρώτα από νοσοκομεία, αστυνομία, πυροσβεστική και μετά στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κέντρα υγείας.

Κόβει την ανάσα το ρήγμα του Χάρακα


Φωτογραφία Κ. Θ. Τζαμαρέλου

Ευτυχώς που έκλεισε ο δρόμος και δεν υπήρξαν θύματα… Από τον σεισμό δημιουργήθηκε… χαράδρα στον Χάρακα με πλάτος πάνω από 60 μέτρα… Το έδαφος είναι τόσο σαθρό, που πέφτουν πέτρες και χωρίς σεισμό… Φανταστείτε τώρα, με τους τόσους μετασεισμούς (46+) τι μπορεί να γίνει…

Ακατάλληλο το λιμάνι του Αργοστολίου



Λόγω του πρόσφατου σεισμού στο νησί μας, το λιμάνι του Αργοστολίου κρίθηκε ως ακατάλληλο από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εκτίμησης των Ζημιών.

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το πλοίο μας «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» από σήμερα 27/01/2014 τροποποιεί τα δρομολόγιά του και όλες οι αναχωρήσεις της γραμμής Αργοστόλι – Κυλλήνη θα εκτελούνται από το λιμάνι του Πόρου καθημερινά στις 08:00 μέχρι νεότερης εκτίμησης της κατάστασης. Αντίστοιχα και οι αφίξεις της γραμμής Κυλλήνη – Αργοστόλι θα τροποποιηθούν από Κυλλήνη για Πόρο.

Με εκτίμηση,
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ
Διευθύνων Σύμβουλος

e-kefalonia.net





Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger