E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΟΛΟΙ "ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ" Η Μόσχα στέλνει πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου στις ακτές της Συρίας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013



To πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών (κατάλληλο για αποστολές ELINT, ESM, ECM, ECCM κλπ) Priazovye (CCB 201) του ρωσικού Ναυτικού απέπλευσε για την Ανατολική Μεσόγειο με αποστολή να "σκανάρει" τις κινήσεις του αμερικανκού και πιθανώς του γαλλικού στόλου στην επικείμενη επιδρομή κατά της Συρίας.

Ουσιαστικά το Priazovye θα είναι "τα αυτιά" και "τα μάτια" της Μόσχας στην περιοχή. Nα σημειώσουμε ακόμα ότι έχει την δυνατότητα να παρεμβάλει στα αμερικανικά βλήματα Tomahawk που αναμένεται να πλήξουν την Συρία.

Το πλοίο απέπλευσε αργά χθες από τη ναυτική βάση της Ρωσίας στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, με αποστολή "τη συλλογή πληροφοριών στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση", αναφέρει το ϊντερφαξ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, την οποία δεν κατονόμασε.

Το ρωσικό υπουργείο 'Αμυνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία αυτή.

Το Ιντερφάξ πρόσθεσε ότι το Priazovye θα επιχειρήσει χωριστά από τη ναυτική δύναμη που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Η ανάπτυξή του είναι σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρήσιμη για τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας.

Το πλοίο ναυπηγηθηκε το 1987 σε πολωνικό ναυπηγείο και είναι εξοπλισμένο με τα τελειότερα συστήματα υποκλοπών του ρωσικού Ναυτικού, ενώ έχει δυνατότητα ενημέρωσης από τους ρωσικούς δορυφόρους σε πραγματικό χρόνο.

Πρακτικά έχει την δυνατότητα να "σκανάρει" όλες τις κινήσεις, των δυτικών στην επιχείρηση που θα διεξαχθεί (εφ'όσον φυσικά το Κογκρέσο δώσει την τελική έγκριση)...

Η εκτίμηση είναι ότι το πλοίο θα αφιχθεί στην περιοχή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.
defencenet.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger