E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αρμένιοι σκότωσαν Τούρκο βοσκό γιατί πέρασε τα σύνορα κυνηγόντας τα ζώα του!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ένας Τούρκος βοσκός σκοτώθηκε από Αρμένιους στρατιώτες καθώς προσπαθούσε να πιάσει ένα από τα ζώα του που πέρασε σε αρμενικό έδαφος μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Μουσταφά Ουλκέρ, ένας βοσκός από το χωριό Ακιάκα, στην επαρχία Καρς, στην βορειοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, πέρασε την συνοριακή γραμμή κατά την διάρκεια της νύχτας για να πιάσει ένα από τα ζώα του.

"Όμως εκείνη την στιγμή σημειώθηκε μια δυσανάλογη χρήση βίας. Πυροβολήθηκε από τις αρμενικές αρχές και πέθανε λίγο αργότερα", επισήμανε ο κυβερνήτης της Καρς, Εγιούπ Τεπέ σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το Ντογάν.

Αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων μετέβη το πρωί στην Αρμενία για να ζητήσει να παραλάβει την σορό του βοσκού, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την γειτονική και συμμαχική της χώρα, το Αζερμπαϊτζάν, μετά την ανάληψη του ελέγχου από την Αρμενία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, θύλακα στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν στον οποίο κατοικούν Αρμένιοι.

Η Αρμενία και η Τουρκία συνήψαν τον Οκτώβριο του 2009 μια ιστορική συμφωνία για την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων και το άνοιγμα των κοινών τους συνόρων. Όμως η επικύρωση της συμφωνίας αυτής δεν έχει γίνει ούτε από την Άγκυρα ούτε από το Γερεβάν, καθώς η Τουρκία την συνδέει με την επίλυση της διένεξης όσον αφορά το Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger