E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το πρώτο χωριό για ομοφυλόφιλους συνταξιούχους είναι πραγματικότητα [εικόνες]

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013


Ένα αλλιώτικο χωριό κοντά στο Περπινιάν της Νότιας Γαλλίας έφτιαξαν οι Βρετανοί, το οποίο θα λειτουργεί ως κέντρο ομοφυλόφιλων συνταξιούχων.

Ο Υβ Μπαστί, δήμαρχος της  Σαλέλ ντ' Οντ, είχε δώσει άδεια κατασκευής 107 φιλικών προς το περιβάλλον σπιτιών νωρίτερα το 2013 στην περιοχή, ωστόσο δεν τον ικανοποιεί καθόλου η ενέργεια της βρετανικής εταιρίας, καθώς ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει το χωριό στην εικόνα της πόλης Περιπνιάν. Επίσης επισημαίνει πως δε γνώριζε τίποτα για το σχέδιο που είχε στα σκαριά η Village Group.

Παρόλο που στη Γαλλία είναι παράνομη η σεξουαλική οριοθέτηση στα διάφορα κέντρα υποδοχής, η βρετανική εταιρία Village Group που είχε την ιδέα για το ιδιαίτερο χωριό στο Περπινιάν δήλωσε εξ αρχής πως εκεί «οι ομοφυλόφιλοι θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι».

Από τη μεριά τους οι Βρετανοί στον ιστότοπο της Village Group διαφημίζουν το χωριό ομοφυλοφίλων ως «Μια ιδιωτική όαση για ομοφυλόφιλους άνω των πενήντα ετών, που αγαπούν το δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής, στο ζεστό και φιλικό κλίμα της Νότιας Γαλλίας». Η αρχική τιμή για την αγορά των σπιτιών (που δεν έχουν χτιστεί ακόμα) είναι £206.000, με πρόσθετα έξοδα παροχής υπηρεσιών περίπου £60 τη βδομάδα.

Ο Ντάνυ Σίλβερ, Γενικός Διευθυντής της Village Group παραδέχεται πως η ιδέα να προωθήσει το χωριό αποκλειστικά στην ομοφυλόφιλη κοινότητα προέκυψε για λόγους Μάρκετινγκ μόλις λίγες μέρες πριν και δεν προϋπήρχε εξ αρχής. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αρχικά δεν υπήρχε καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για το χωριό. Ξαφνικά μάς ήρθε η ιδέα να το προωθήσουμε αποκλειστικά στην γκέυ κοινότητα. Ουσιαστικά ήταν το τελευταίο χαρτί που μπορούσαμε να παίξουμε. Εξάλλου, πιεζόμασταν πολύ για τη διατήρηση των αδειών, είχαμε σπαταλήσει πολύ χρόνο και χρήμα για να πάρουμε τις άδεις, μιας και οι κανονισμοί στη Γαλλία είναι πολύ αυστηροί. Η προθεσμία που είχαμε βάσει Γαλλικής νομοθεσίας για τη διατήρηση των αδειών τελείωνε. Έπρεπε να βρεθούν αμέσως αγοραστές, αλλιώς το όλο εγχείρημα θα έπρεπε να διακοπεί».

Τέλος, ο Ντάνυ Σίλβερ παραδέχεται ότι αρχικά είχε δημιουργηθεί από την εταιρία διαφορετικό διαδικτυακό διαφημιστικό φυλλάδιο, το οποίο άλλαξε τη Δευτέρα, όταν άλλαξε και η ιδέα για τον τρόπο αξιοποίησης του χώρου.

Όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο της Village Group θα γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς η αποδοχή του μέχρι στιγμής από την γκέυ κοινότητα είναι τεράστια.

«Καθημερινά λαμβάνουμε χιλιάδες e- mails εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά σπιτιών στο χωριό. Είναι απίστευτο! Κάνω αυτή τη δουλειά σαράντα χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο», δηλώνει ο Ντάνυ Σίλβερ ικανοποιημένος.




http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger