E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα 6 ψυχοσωματικά συμπτώματα του άγχους!

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013



Το σώμα σας αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, πριν καν εσείς το αντιληφθείτε. Το σώμα χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου μέσω διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, όταν νιώθει πιεσμένο από υπερβολική δόση …άγχους.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα , που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν, είναι:


1.Τριχόπτωση: Η απώλεια μαλλιών είναι από τα πρώτα συμπτώματα σωματοποίησης του άγχους.

2.Αιμορραγία από τη μύτη: Η ρινορραγία, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, σχετίζεται με το στρες. Βέβαια υπάρχουν και άλλες έρευνες που δεν έχουν αποδείξει τη σχέση ρινορραγίας και άγχους.

3. Απώλεια μνήμης. Η απώλεια μνήμης είναι κλασικό σύμπτωμα τους στρες και μάλιστα οι νευρολόγοι κάνουν σαφή διάκριση της απώλειας μνήμης από στρες και της απώλειας μνήμης από τη νόσο Αλτζχάιμερ.

4. Κόπωση και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το άγχος επηρεάζει το θύμο αδένα, ο ρόλος του οποίου είναι η παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αυτό με τη σειρά του βλάπτει τα τελομερή, τα γονίδια δηλαδή που βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού

5. Εφίδρωση. Ο υπερβολικός ιδρώτας, ειδικά μέσα στο χειμώνα, είναι και αυτό ένα από τα καμπανάκια του σώματος, ότι έχει «συσσωρευτεί» πολύ άγχος στο οργανισμό.


6. Εμετός. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα φωνάζει! Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, που έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

glikaxamogela.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger