E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έχεις υψηλό ΙQ ; ΄Ενας τρόπος για να το καταλάβεις

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013


Πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος αν έχει υψηλό iq;
Οι άνθρωποι με γρήγορα αντανακλαστικά...

ζουν περισσότερο απ' ό,τι όσοι αντιδρούν με αργό ρυθμό, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Σε συνεργασία με...
ερευνητές από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο (MRC) της Βρετανίας, εξέτασαν τα αντανακλαστικά 7.400 ανθρώπων, διαπιστώνοντας πως όσοι είχαν τα πιο αργά απ' όλους είχαν 2,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα κατά τα 20 χρόνια που διήρκεσε η μελέτη.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Intelligence», η ταχύτητα των αντανακλαστικών αποτελεί ένδειξη ευφυΐας, η οποία με τη σειρά της έχει σχετισθεί με τον τρόπο ζωής που επιλέγει ο καθένας από εμάς.

Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι με υψηλότερο δείκτη ευφυΐας είθισται να επιλέγουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής απ' ό,τι οι άνθρωποι με χαμηλό IQ, ενώ φροντίζουν και καλύτερα την υγεία τους. Επιπλέον, συχνά έχουν καλύτερο μορφωτικό επίπεδο και επιλέγουν επαγγέλματα με καλύτερες συνθήκες εργασίας, που επίσης επηρεάζουν την επιβίωση.

Στη νέα μελέτη, που άρχισε τη δεκαετία των '80, οι επιστήμονες μέτρησαν τα αντανακλαστικά των εθελοντών χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η μέση ηλικία των εθελοντών όταν άρχισε η μελέτη ήταν τα 46 χρόνια, ενώ έως το τέλος της, δύο δεκαετίες αργότερα, σχεδόν 1.300 εθελοντές είχαν αποβιώσει.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, μόνο το κάπνισμα ήταν πιο σημαντικός προάγγελος πρόωρου θανάτου από τα αντανακλαστικά: οι καπνιστές είχαν τριπλάσιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με τους μη καπνιστές...

boro.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger