E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Παίζουν οι παππούδες σας video games; Τότε κρατούν τον εγκέφαλο υγιή και σε εγρήγορση!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013


Νέα ειδική επιστημονική έρευνα από τις ΗΠΑ επιβεβαιώνει το γεγονός πως εάν ένας ηλικιωμένος παίζει συγκεκριμένα βιντεοπαιχνίδια ενδέχεται να εξασκεί τον εγκέφαλό του και να καταφέρει να καθυστερήσει, ίσως και να αναστρέψει, τα συμπτώματα γεροντικής άνοιας.

Οπως αναφέρει το vima, η νέα μελέτη καταγράφει πως η νοητική γυμναστική με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να έχει θετικά και διαρκή αποτελέσματα.

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, εξέτασαν 46 άτομα ηλικίας από 60 έως 85 ετών, βάζοντάς τους να παίξουν το ειδικά κατασκευασμένο παιχνίδι «Neuroracer».

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που αφορά στην οδήγηση ενός εικονικού αυτοκινήτου υψηλής ταχύτητας σε έναν δρόμο γεμάτο στροφές και σήματα τροχαίας.

Ο χρήστης πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση, ενώ όσο καλά ανταποκρίνεται τόσο δυσκολεύει το παιχνίδι.

Μετά από συνολικά μόλις 12 ώρες εξάσκησης στη διάρκεια ενός μήνα (τρεις ώρες εβδομαδιαίως επί τέσσερις εβδομάδες), οι ηλικιωμένοι ήταν σε θέση να ξεπερνούν σε απόδοση ακόμα και τους 20χρονους που έπαιζαν για πρώτη φορά το ίδιο παιχνίδι.

Το «Neuroracer» βελτίωσε αισθητά τόσο τη μνήμη, όσο και την ικανότητα προσοχής και συγκέντρωσης των ηλικιωμένων και μάλιστα σε βάθος χρόνου (έξι μηνών).

«Η μελέτη μας δείχνει πειστικά πόσο εύπλαστος είναι και ο ηλικιωμένος εγκέφαλος», εξηγεί ο δρ Ανταμ Γκαζάλι, ο οποίος έχει συνιδρύσει την εταιρία Akili Interactive Labs για να αναπτύξει και να προωθήσει στην αγορά την επόμενη έκδοση του θεραπευτικού βιντεοπαιχνιδιού «Neuropilot».

Το τελευταίο πετυχαίνει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο κοινό παιχνίδι ή νοητική ενασχόληση, όπως το μπριτζ, το σταυρόλεξο ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger