E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Πακιστανός κοιτάει τη δίκη και η Μυρτώ δεν μπορεί ακόμη να περπατήσει-Ραγίζει καρδιές η μάνα

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013


Ο Γολγοθάς της 17χρονης Μυρτώς που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς τον Ιούλιο του 2012 στην Πάρο…συνεχίζεται.

Η νεαρή κοπέλα εξακολουθεί να δίνει τον δικό της αγώνα από τον θάλαμο νοσηλείας της στο Spaulding Rehabilation Hospital της Βοστόνης, έχοντας πάντα στο πλευρό της την μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου.

Το αρχικό διάστημα των τριών μηνών που είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στο κέντρο αποκατάστασης κύλησε με προβλήματα, καθώς οι αλλεπάλληλες λοιμώξεις από τις οποίες προσβάλλεται δεν επέτρεπαν την εξέλιξη της θεραπείας της.
Έτσι η παραμονή της παρατάθηκε, ενώ οι γιατροί που την παρακολουθούν κρίνουν πλέον απαραίτητο να παραμείνει τουλάχιστον έναν ακόμα μήνα.


Το θέμα όμως είναι πως λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν για αυτό και η μητέρα της άτυχής κοπέλας κάνει έκκληση μέσα από την εφημερίδα Real News στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια,  ώστε να προχωρήσει η προσπάθεια αποκατάστασης που έχει μείνει πίσω λόγω των λοιμώξεων.
«Κινητικά δεν εμφανίζει σημαντική εξέλιξη, νοητικά όμως έχει βελτιωθεί και μπορεί πλέον να μου γνέφει "ναι ή όχι". Για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορώ να συνεννοηθώ μαζί της για βασικά πράγματα… Επιπλέον, σημαίνει ότι ο αγώνας που δίνουμε δεν πηγαίνει χαμένος…. Της δείχνουμε επίσης κάρτες με λέξεις και επιλέγει αυτό που θέλει να μας πει. Για παράδειγμα, της γράφουμε διάφορα μέρη του σώματος και εκείνη μας δείχνει ποιο είναι αυτό που την πονάει» εξομολογείται με πόνο ψυχής η κ.Κοτρώτσου, περιμένοντας με αγωνία την ημέρα που θα αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία που «χτύπησε» ξαφνικά και άδικα την οικογένεια της
«Δεν είναι μοναδικός υπεύθυνος ο Πακιστανός. Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί μου πρέπει να λογοδοτήσουν και όσοι ευθύνονται για τον ερχομό του Πακιστανού στην Ελλάδα και την παραμονή του στην Πάρο, όπου εργαζόταν», λέει με νόημα.

Υπενθυμίζουμε πως στις 23 Οκτωβρίου έχει οριστεί στη Σύρο η δίκη του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, ο οποίος επιτέθηκε με ασύλληπτη αγριότητα στη Μυρτώ στην Χρυσή Ακτή της Πάρου, προκαλώντας της βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

star.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger