E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αποκλειστικό: Στο βαθύ κόκκινο η Ελλάδα στους νέους χάρτες 50 επιστημόνων με τη σεισμογένεια της Ευρώπης-Θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός στην Ελλάδα;

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013


Το άρθρο που διάβασα στην Le Monde με οδηγούσε σαφώς στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτεροι σεισμοί στην Ευρώπη και ειδικότερα στις σεισμογενείς περιοχές του Νότου, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται με βαθύ κόκκινο. Τίτλος του άρθρου; DES SEISMES SANS PRECEDENT HISTORIQUE SONT POSSIBLES EN EUROPE: Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη.


Με αφορμή λοιπόν το άρθρο αυτό, απόσπασμα του οποίου μετέφρασα και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ζήτησα από τον Πρόεδρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητή Κωνσταντίνο Μακρόπουλο και τον σεισμολόγο Βασίλη Καραστάθη να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Γάλλου συναδέλφου τους που εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι : εφόσον στην Ιαπωνία έγινε πρόσφατα σεισμός 9 ρίχτερ, εκεί που συνήθως η περιοχή έδινε το πολύ 7.2 ρίχτερ δεν αποκλείετε να συμβεί το ίδιο και στις σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης. 

Ο κ.Κωνσταντίνος Μακρόπουλος Ο κ. Βασίλης Καραστάθης


Παραθέτω πρώτα απόσπασμα άρθρου της Le Monde και στο δεύτερο μέρος αυτού του post θα διαβάσετε τις αποκλειστικές δηλώσεις του κου Μακρόπουλου και του κου Καραστάθη στο eirinika.gr

Το άρθρο στην εφημερίδα Le Monde:

50 επιστήμονες δημιούργησαν τους πρώτους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe). Όπως γράφει ο Pierre Le Hir στο ρεπορτάζ της έγκυρης Γαλλικής εφημερίδας Le Monde, τον πιο μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν η Τουρκία και η Ελλάδα μερικές περιοχές τις χερσονήσου των Βαλκανίων αλλά και η Ιταλία.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger