E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ταύρους στο κρεβάτι κάνει τους άνδρες ο ήλιος.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013


Καθόλου τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι ο Αύγουστος έχει χαρακτηρισθεί ο μήνας των διακοπών αλλά και του έρωτα .Η επιβεβαίωση έρχεται πλέον και απο τα επίσημα στοιχεία των επιστημόνων σύμφωνα με τα οποία  η ηλιοθεραπεία  αυξάνει την λίμπιντο στους άνδρες.

Αναλυτικότερα αυστριακή έρευνα  απέδειξε πως η τεστοστερόνη αυξάνεται με την πρόσληψη της βιταμίνης D.

Η μεγαλύτερη ποσότητα αυτής της απαραίτητης ουσίας δημιουργείται από το δέρμα όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο. Το υπόλοιπο το παίρνουμε από την τροφή.

Σε έρευνα 2.229 ανδρών βρέθηκε πως όσοι είχαν αρκετή από τη βιταμίνη είχαν περισσότερη "ανδρική΄΄ ορμόνη, ενώ τα επίπεδα στο αίμα έπεφταν το χειμώνα κι ανέβαιναν το καλοκαίρι.

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης  μπορεί να επηρεάσουν την ανδρική λίμπιντο καθώς και να μεταβάλλουν τα επίπεδα ενέργειας. Επίσης η τεστοστερόνη εκτελεί βασικές λειτουργίες σε άνδρες και γυναίκες όπως τη διατήρηση της μυϊκής δύναμης και της οστικής μάζας.

Οι άνδρες που φροντίζουν το σώμα τους να εφοδιάζεται επαρκώς με βιταμίνη D κάνουν καλό στα επίπεδα τεστοστερόνης τους και στη λίμπιντό τους εκτός άλλων.

Οι ερευνητές βρήκαν πως οι άνδρες με τουλάχιστον 30 νανογραμμάρια βιταμίνης D ανά ml αίματος είχαν πολύ περισσότερη τεστοστερόνη σε σχέση με όσους τους έλειπε η βιταμίνη D, ενώ τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και βιταμίνης D εμφανίζονται το μήνα Αύγουστο και πέφτουν το χειμώνα με χαμηλότερο τον Μάρτιο.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να εξετάσουν αν τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στη τεστοστερόνη.

Προσοχή μη καείτε

Υπάρχει μια προσπάθεια να ενημερωθεί το κοινό για την τελευταία ιατρική έρευνα πάνω στον ήλιο και την υγεία.

Από την πλευρα τους οι δερματολόγοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας  πως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι επιβλαβής για την υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό οι  επιστήμονες της Εταιρείας  Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας  υπογραμμίζουν ότι μπορούμε να αυξήσουμε την λίμπιντο και γενικά την ευημερία των ανδρών που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης δίνοντάς τους θεραπεία αναπλήρωσης τεστοστερόνης, όμως, αυτό συμβαίνει για συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις όπου η παραγωγή τεστοστερόνης είναι χαμηλή.

Αν οι υγιείς άνδρες παρατηρήσουν  σημαντική αλλαγή κατά τη διάρκεια του χρόνου, είναι ασαφές, και θα συνιστούσαμε στους άνδρες να είναι προσεκτικοί στην έκθεση στον ήλιο τους χειμερινούς μήνες δεδομένου του γνωστού κινδύνου υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Η ασφαλής απόλαυση του ήλιου ενώ προσέχουμε να μην καούμε θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της παραγωγής βιταμίνης D και του κινδύνου καρκίνου του δέρματος.

Καλό είναι επίσης να λαμβάνουμε βιταμίνη D τρώγοντας περισσότερα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα ή το σκουμπρί.

http://www.iatropedia.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger