E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φωτομοντάζ η μολότοφ, λένε οι μοναχοί – «Ήταν στουπί για να σταματήσει το μηχάνημα»

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τη βοήθεια του κόσμου ζητούν οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου που παραμένουν στο κονάκι της μονής, περιτριγυρισμένοι από δυνάμεις της αστυνομίας.

Eκπρόσωπος των μοναχών, μιλώντας στο Thesstoday, είπε πως «τα τρόφιμα εξαντλούνται και φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Όπως υποστηρίζουν, τους έχει αποκοπεί κάθε πηγή τροφοδοσίας, καθώς «τα μαγαζιά τροφίμων, εν μέσω απειλών, τα απαγορεύουν να πλησιάσουν»  ενώ ούτε τα σκουπίδια δεν μπορούν να βγάλουν έξω από το κονάκι.

«Θέλουμε βοήθεια... κοινοποιήστε», δηλώνουν οι μοναχοί ενώ ταυτόχρονα βάλλουν κατά του διοικητή του Αγίου Όρους.

«Μας εξαπάτησε ο πολιτικός διοικητής κ. Κασμίρογλου», υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τους διαβεβαίωνε μέχρι πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία εισβολή.

Όσο για την φωτογραφία στην οποία εμφανιζόταν ένας μοναχός συνάδελφός τους να πετάει μία μολότοφ, οι μοναχοί το διαψεύδουν κατηγορηματικά κάνοντας λόγο για προϊόν φωτομοντάζ.

«Πετάξαμε ένα στουπί, για να σταματήσει το μηχάνημα. Τίποτα άλλο», επισημαίνοντας πως αν εξετάσει κάποιος προσεκτικά τη φωτογραφία, θα δει πολλά σημεία που το αποδεικνύουν, όπως π.χ. το υγρό που φαίνεται στο μισογεμάτο μπουκάλι, το οποίο έχει περίεργη κλίση.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η αστυνομία δεν κάνει λόγο για ρίψη μολότοφ. «Θα γίνει συλλογή του υλικού και θα εξετάσουμε τα αντικείμενα, για να αποφανθούμε», είναι η επίσημη θέση της αστυνομίας, η οποία δηλώνει για το χθεσινό περιστατικό με το δικαστικό επιμελητή πως «δεν παρείχε και δεν παρέχει καμία συνδρομή, απλά επιβλέπει για λόγους ασφάλειας».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής που πήγε να εκτελέσει την απόφαση για την έξωση των μοναχών, είχε ζητήσει αστυνομική συνδρομή, ωστόσο πήρε αρνητική απάντηση.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger