E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΦΩΤΟ-Ο Μοναχός με τη μολότοφ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο εμφύλιος στη Μονή Εσφιγμένου ανάμεσα στους μοναχούς της Νέας Αδελφότητας και της Παλαιάς Αδελφότητας. Όπως είναι γνωστό οι πρώτοι έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και ζητούν να μπουν στη Μονή, όπου διαμένουν οι δεύτεροι.

Έτσι σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια όταν άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν με ένα όχημα να σπάσουν την πόρτα. Ένας μοναχός της Παλαιάς αδελφότητας όπως φαίνεται και από την φωτογραφία του romfea.gr είχε στα χέρια του μια μολότοφ, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες πέταξε προς την κατεύθυνση.

Οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κονάκι. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που είναι αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Αδελφότητα της κανονικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στις Καρυές.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Οι Καρυές του Αγίου Όρους σήμερα, 29.7.13, έζησαν επίθεση με εκρηκτικά και μολότωφ.

Εκατό μέτρα από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου καί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους οι καταληψίες των κτηρίων της Μονής μας αρνήθηκαν την παράδοση του κατειλημμένου τμήματος του Αντιπροσωπείου των Καρυών σε δικαστικό επιμελητή που ήλθε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και του έριξαν τρείς μολότωφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Η μέρα πέρασε αναμένοντας αστυνομικές ενισχύσεις οι οποίες τελικά ίσως και να μην επαρκούν για την απλή φύλαξή μας.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους και πρό πάντων προς την ευνομούμενη Πολιτεία.

Επιτέλους καταλάβετέ το. Κινδυνεύουμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα με φανατικούς κατόχους εκρηκτικών σε επαφή με τον τόπο της κατοικίας μας.

Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε εξ όσων πληροφορούμαστε την σύλληψη των υπαιτίων. Θα ακούσει κανείς, έστω τον Εισαγγελέα; Πρέπει να θρηνήσει το Άγιον Όρος θύματα για να κινητοποιηθεί η Πολιτεία; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα.

Η απάντηση της Παλαιάς Αδελφότητας

Από την πλευρά της η Παλαιά Αδελφότητα με ανάρτησή της στο ιστολόγιο της esfigmenou.blogspot.gr δίνει την δική της εκδοχή για τα σημερινά γεγονότα:

«Μετά τους λοστούς και τις βαριές οι Κατσουλιέρηδες τώρα και με σκαπτικό τύπου CAT προσπάθησαν να μπουν στο κονάκι μας με την βοήθεια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Όχι μόνο οι αστυνομικοί δεν απέτρεψαν την προσπάθεια των Κατσουλιέρηδων που με αλλοδαπούς εργάτες προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα στο κονάκι μας. Αλλά όπως βλέπετε στην φωτό τους έδιναν οδηγίες και τους συνόδευσαν … αλλιώς δεν θα είχε φτάσει ποτέ το σκαπτικό στην πόρτα μας. Δείτε το video και πείτε μας γιατί ως αμυνόμενοι διαπράξαμε και έγκλημα κατά ζωής. Πετάξαμε λέει εκρηκτικά μετά στουπί μετά πέτρες, την ίδια ώρα που το σκαπτικό έπεφτε στην πόρτα μας. Εκρηκτικά δεν πετάξαμε ΠΟΤΕ… αφορμή ήταν για να νομιμοποιήσουν την όποια αστυνομική επέμβαση εναντίον των μοναχών μας … είδαν απλά ότι η αστυνομική συνοδεία απλά δεν βοήθησε και έψαχναν αφορμή για να μπουν τα ΜΑΤ να δείρουν τα γερόντια. Πότε ξανά έχετε δει αστυνομική παρουσία – συνοδεία  σε ιδιωτική προβοκάτσια; ΕΛΕΟΣ».

Πηγές: romfea.gr, esfigmenou.blogspot.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger