E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μια αληθινή κινηματογραφική διάσωση

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013


Η φράση «αυτά μόνο στον κινηματογράφο γίνονται» έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον. Ειδικά όταν βλέπουμε κάποιες σκηνές οι οποίες μοιάζουν εξωπραγματικές ή τραβηγμένες.

Η ζωή μιμείται την τέχνη όμως και το Σάββατο στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια αυτό αποδείχτηκε εκ νέου. Στην πόλη γινόταν το ετήσιο συνέδριο των στάντμεν, των ανθρώπων δηλαδή που είναι εκπαιδευμένοι ώστε να γυρίζουν όλες τις επικίνδυνες σκηνές σε μια ταινία. 

Μια ομάδα εξ αυτών βρισκόταν σε ένα πάρκινγκ και ετοίμαζε ένα κόλπο για το πάρτι των εγκαινίων μιας ταινίας αργότερα το βράδυ,  όταν είδαν μια γυναίκα να στέκεται στο χείλος ενός μπαλκονιού στον 14ο όροφο.

Οι τρεις στάντμεν ειδοποίησαν τις αρχές αλλά μέχρι να έφταναν στην πολυκατοικία ίσως να ήταν πολύ αργά. Αποφάσισαν λοιπόν να δράσουν άμεσα, όπως έχουν κάνει σε τόσες ταινίες. Μόνο που εδώ ήταν πραγματικά τα γεγονότα και παιζόταν μια ανθρώπινη ζωή. Ήταν προφανές ότι η γυναίκα σκεφτόταν να πέσει στο κενό και κάθε δευτερόλεπτο ήταν πολύτιμο. Όπως και κάθε λάθος μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Ο Γκρεγκ Σάρτζαντ, επικεφαλής της ομάδας, κατέστρωσε το σχέδιο δράσης. Επικοινώνησαν με την υπηρεσία ασφαλείας του κτιρίου και βρήκαν τον όροφο καθώς και το ακριβές διαμέρισμα. Πλησίασαν επιφυλακτικά και ευτυχώς η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη. Οι τρεις άνδρες προχώρησαν μέσα στο διαμέρισμα και ο ένας εξ αυτών με ήρεμη φωνή άρχισε να  μιλάει ήρεμα στη γυναίκα, την ώρα που οι δύο άλλοι είχαν κρυφτεί σε σημείο κοντά στο μπαλκόνι. Όσο η συνομιλία συνεχιζόταν και ο Σάρτζαντ προσπαθούσε να την ηρεμήσει και να κερδίσει χρόνο, οι δύο συνάδελφοι του κινήθηκαν αστραπιαία, την άρπαξαν και της έσωσαν τη ζωή.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και οι στάντμεν δήλωσαν ότι ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που έπρεπε να γυρίσουν. 

http://topontiki.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger