E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

INDEPENDENT: «Το τέρας της ΕΡΤ έγινε από τους πολιτικούς»

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Independent» Daniel Howden σχολιάζει ότι πολλά από εκείνα που πήγαν στραβά στην σύγχρονη Ελλάδα αντικατοπτρίζονται στους διαδρόμους της ΕΡΤ, σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

  Σε άρθρο του με τον τίτλο «Το τέρας της ΕΡΤ δημιουργήθηκε από τους πολιτικούς» ο Howden υποστηρίζει πως «από όταν άρχισε να εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση έχει υποστεί πολλά δεινά από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Την περίοδο της δικτατορίας, όταν οι συνταγματάρχες είχαν το δικό τους κανάλι, οι έλληνες τηλεθεατές την ταυτίζουν με μία περίοδο σκοτεινής νοσταλγίας».

  Και συνεχίζει: «Στα χρόνια του δικομματισμού και οι δύο πλευρές στελέχωσαν την ΕΡΤ με πολιτικά παιδιά τους. Ποτέ η ΕΡΤ δεν κατάφερε να αποδεσμευτεί από το κράτος και να εξελιχθεί σε δημόσια τηλεόραση».

  Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, με αυτό τον τρόπο ο αριθμός των εργαζομένων ανήλθε σε 3.000 και το ετήσιο κόστος λειτουργίας στα περίπου 225 εκατ. ευρώ (300 εκατ. δολάρια), ενώ ο ίδιος κάνει λόγο για πελατειακό καθεστώς το οποίο αποτελεί και τον μικρόκοσμο της ευρείας ελληνικής ασθένειας.

  «Η εξυγίανση της ΕΡΤ ήρθε με βίαιο και αυταρχικό τρόπο, αντανακλώντας τις αλλεπάλληλες πολιτικές αποτυχίες της χώρας, που χαρακτήρισαν την απάντηση στην κρίση εκ μέρους της Ελλάδας.

  Εξαπολύει, ωστόσο, οξεία επίθεση και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν αναφέρθηκε στα πραγματικά αίτια της διαφθοράς της ΕΡΤ. Πουθενά σε αυτό το υβρεολόγιο δεν αποδέχθηκε ότι οι πολιτικοί και το σύστημα πατρωνίας δημιούργησαν το τέρας».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger