E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η συγκινητική ομιλία του Ομπάμα για τον Μαντέλα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τη νεολαία στη Νότια Αφρική "να αντλήσει έμπνευση" από τον βίο του Νέλσον Μαντέλα, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες που εκείνη αντιμετωπίζει και τόνισε επίσης ότι η νεολαία "έχει στα χέρια της το μέλλον της ηπείρου αυτής".
"Αναλογιστείτε αυτά τα 27 έτη του εγκλεισμού στη φυλακή.
Αναλογιστείτε τα δεινά, αυτή τη σύγκρουση που βίωσε, λόγω της απομάκρυνσης από την οικογένεια και από τους φίλους του(...) θα υπήρξαν, ασφαλώς, οι μαύρες στιγμές της κορυφαίας δοκιμασίας για την πίστη του Μαντέλα στον άνθρωπο" κι όμως... ο Μαντέλα δεν υπέστειλε, ποτέ, τη σημαία του αγώνα του, τόνισε ο Ομπάμα στην ομιλία του με κεντρικό θέμα τον Νοτιοαφρικανό ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, την οποία σημειωτέον εκφώνησε στην πανεπιστημιούπολη του ιστορικού Σοβέτο.
"Θα έχει και η δική σας ζωή στιγμές δοκιμασίας για την πίστη του καθενός σας", συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στη νεολαία της Νότιας Αφρικής. Ανήγγειλε ταυτοχρόνως ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα 500 (πεντακοσίων) ακαδημαϊκών υποτροφιών, κατ' έτος, για σπουδές στις ΗΠΑ απευθυνόμενο στους νέους από τη Νότια Αφρική, αναγγελία που έγινε δεκτή με πυκνά χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger