E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βρέθηκε μυστική πύλη στο Μάτσου Πίτσου!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013



Μια μυστική πύλη στην καρδιά της πόλης των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου ανακάλυψε μια ομάδα αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον Γάλλο ερευνητή Τιερί Ζαμίν.


Το 2010, ο Γάλλος μηχανικός Νταβίντ Κρεσπί επισκεπτόταν τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου, όταν πρόσεξε έναν περίεργο χώρο στο κέντρο της πόλης, στο υπόγειο ενός εκ των κύριων κτηρίων. Ο Κρεσπί ήταν σίγουρος ότι βρισκόταν μπροστά σε μια είσοδο, που είχαν σφραγίσει για άγνωστο λόγο οι Ίνκας.

Ένα χρόνο μετά αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον αρχαιολόγο Τιερί Ζαμίν. Οι έρευνες του Ζαμίν και της ομάδας του, που αποτελείται από Γάλλους, Περουβιανούς και Ισπανούς, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται όντως για πόρτα, που οδηγεί σε πολλαπλά υπόγεια δωμάτια.

Η σχετική ηλεκτρομαγνητική έρευνα έδειξε ότι δύο δίοδοι οδηγούν σε ένα κεντρικό δωμάτιο, ενώ υπάρχει σημαντικό αρχαιολογικό υλικό μαζί με κοιτάσματα μετάλλου και μεγάλη ποσότητα χρυσού και ασημιού.

Τα αποκαλυπτήρια της πύλης θα γίνουν σύντομα, καθώς ο Γάλλος αρχαιολόγος αναμένει την έγκριση του σχετικού αιτήματός του από τις αρχές του Περού.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger