E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Ερντογαν ζητα να γινεται η τελετη αφης της Ολυμπιακης Φλογας στην Τουρκια!

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Σε μία τουλάχιστον ανιστόρητη κίνηση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη χθεσινή συνάντηση του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ούτε λίγο, ούτε πολύ ζήτησε να ανάβει στην Τουρκία η ολυμπιακή φλόγα γιατί από εκεί ξεκίνησε το έθιμο! 


Τα λόγια αυτά του Ερντογάν μετέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι σύμφωνα με την μυθολογία της χώρας του, από εκεί ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια και από αυτό το σημείο προέρχεται η Φλόγα.



Ο τούρκος υπουργός για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ο τούρκος πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζακ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας, «και τη θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελλάδας Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος κάλεσε τον κύριο Ερντογάν να σταματήσει να αναπαράγει θρύλους και να διαβάσει ιστορία!

Σημειώνεται πάντως ότι η Τουρκία επιθυμεί την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, διεκδικώντας την με τη Μαδρίτη και το Τόκιο.



Λογική είναι η προσπάθεια του τούρκου πρωθυπουργού να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας του, όμως και λίγη σοβαρότητα δεν βλέπτει, όταν πρόκειται μάλιστα και για ηγέτη κράτους.

http://newpost.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger