E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΕΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΧΤΟΣ "ΤΕΡΤΣΕΤΗΔΕΣ" ΑΠΗΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 1 ΕΚ $

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο επιχειρηματίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος από την κακουργηματική κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».
Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κ. Κούβελος αφορούσε τη γνωστή υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να συμπεριληφθεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση 2010). Οι εφέτες παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Κωνσταντίνου Τζαβέλα που είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε επαρκώς το σε βάρος του αδίκημα και για αυτό θα πρέπει να απαλλαγεί.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη. Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από αναφορά του Επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο χειρισμός ωστόσο του θέματος από τον κ. Νικολούδη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία η οποία με αναφορά της στον Άρειο Πάγο ζητούσε τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχό του.
Θεωρώντας πως όλα έγιναν εσκεμμένα λόγω του ανελέητου πολιτικού πολέμου που επικρατούσε, η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε ευθέως τον κ. Νικολούδη για τον τρόπο με τον οποίο έδωσε τα στοιχεία στην επιτροπή, μιλώντας αρχικά για βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα μοναδικός στόχος ήταν η σπίλωση της συζύγου του Ντόρας Μπακογιάννη.

http://makeleio.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger