E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Με δραματικους τονους ο Σαμαρας στη γερμανικη Handelsblatt – Αντεχουμε μεχρι το Νοεμβριο

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012



Αν η κυβέρνηση καταρρεύσει «μας περιμένει το χάος», είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως είπε, η χώρα είναι μεν έτοιμη να κάνει θυσίες αλλά πρέπει να είναι σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Η κοινωνική συνοχή «κινδυνεύει λόγω της αυξανόμενης ανεργίας όπως στη Γερμανία στο τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί «φτάνουν μέχρι το κόκαλο», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η χώρα «έχει φτάσει στο όριο του τι μπορεί να ζητήσει από τους πολίτες της».
«Το κλειδί είναι η ρευστότητα. Για αυτό η επόμενη δόση είναι τόσο σημαντική για εμάς» δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Ερωτηθείς για πόσο καιρό είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα χωρίς τη δόση, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά ο κουμπαράς αδειάζει»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στη βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει η ΕΚΤ, αποδεχόμενη χαμηλότερο επιτόκιο στα ελληνικά ομόλογα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της ευρωτράπεζας ή «ή θα μπορούσε να εγκρίνει μετακύλισή τους όταν λήξουν αυτά τα ομόλογα».
«Θα μπορούσα επίσης να φανταστώ ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών όπως συζητείται για την Ισπανία, δεν θα επιβαρύνει το κρατικό χρέος, αλλά θα διεξαχθεί απευθείας από τον ESM. Αυτό θα ήταν μία σημαντική ανακούφιση» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger