E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Για να περασετε ενα φθινοπωρο ολο υγεια!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012


Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, αν και καθυστέρησε λιγάκι, και ο καλοκαιρινός ήλιος έδωσε τη θέση του στα πρωτοβρόχια και τα πρώτα κρύα. Μαζί με το φθινόπωρο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, κάνουν την εμφάνισή τους και οι εποχιακές γρίπες, οι οποίες πριν καλά καλά το καταλάβουμε μας έχουν ρίξει στο κρεβάτι αναγκάζοντάς μας να κάνουμε παρέα με χαρτομάντηλα, κουβέρτες και σούπες. Επειδή λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αίσθηση αδυναμίας που συνοδεύει τη γρίπη, σας έχουμε παρακάτω 6 απλούς τρόπους για να μπορέσετε να την αποφύγετε...

1. Πλύντε καλά τα χέρια σας: Όχι μόνο πριν το φαγητό αλλά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα μικρόβια τα οποία υπάρχουν στην επιφάνειά τους, μπορεί να προέρχονται από οτιδήποτε, πληκτρολόγια, χρήματα, το γραφείο σας ακόμα και τα ΜΜΜ. Γι' αυτό μην ξεχνάτε τη συχνή τους πλύση.

2. Πλύντε καλά τα τρόφιμά σας: Aκόμα και αυτά των οποίων το εξωτερικό περίβλημα δεν τρώγεται, όπως κάποια φρούτα, είναι απαραίτητο να πλυθούν καλά, γιατί ακόμα κι εκεί μπορεί να υπάρχουν μικρόβια τα οποία θα μας ρίξουν στο κρεβάτι.

3. Ύπνος: Από τα πιο σημαντικά. Ο ύπνος δίνει ενέργεια και ξεκούραση με αποτέλεσμα ο οργανισμός να είναι πιο ανθεκτικός σε μικρόβια και ιούς.

4. Γυμναστείτε: Όσο απασχολημένοι κι αν είστε, ειδικά τώρα το φθινόπωρο, ξεκλέψτε λίγο χρόνο και κάντε γυμναστική. Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας και θα σας δώσει ενέργεια.

5. Mειώστε το αλκοόλ: Η υπερκατανάλωση αλκοόλ μειώνει την καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, που καταπολεμούν τους ιούς, αλλά και τις αντοχές μας.

6. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως σπανάκι, μπρόκολο, μούρα και ρόδια. Τα αντιοξειδωτικά μάχονται τις ελεύθερες ρίζες, που επιβραδύνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger