E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πανικο εσπειραν στην εκκλησια οι δηλωσεις Ιερωνυμου

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους υπαλλήλους της Εκκλησίας που εργάζονται στην Ιερά Σύνοδο, τις Μητροπόλεις αλλά και τους εκκλησιαστικούς οργανισμούς οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζει «τέτοιο πρόβλημα που εάν δεν εξασφαλισθούν χρήματα σύντομα, έπειτα από δύο μήνες 300 υπάλληλοι της Εκκλησίας θα μείνουν απλήρωτοι και θα πρέπει να απολυθούν». Όμως, οι υπάλληλοι της Εκκλησίας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έχουν υποστεί ήδη μεγάλες μειώσεις και ανησυχούν για το μέλλον τους ενώ ταυτόοχρονα πολλοί εξ αυτών υποστηρίζουν ότι την ίδια ώρα γίνονται υπερβολικά και αδικαιολόγητα έξοδα κατά τη διάρκεια εορτών και τελετών.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν σήμερα σε αθηναϊκή εφημερίδα ότι, ενώ υπάρχει υστέρηση εσόδων επί πολλούς μήνες, στις γιορτές των μητροπολιτών συγκεντρώνονται πολλοί ιεράρχες από άλλες περιοχές και ανταλλάσσονται πανάκριβα δώρα. Όμως και ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της κεντρικής οικονομικής υπηρεσίας, η οποία φαίνεται ότι αντιμετωπίζει μεγάλη στέρηση εισροών. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπός, «από που θα βρούμε χρήματα όταν τα ακίνητα της Εκκλησίας είναι ξενοίκιαστα, όταν τα μισθώματα είναι απλήρωτα, για ποια μερίσματα στις τράπεζες μιλάμε όταν μας πήραν τις μετοχές και εξαφάνισαν την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας;».

Ένα άλλο πρόβλημα που ταλανίζει τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας στις συζητήσεις τους, είναι οι αγορές μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που έγιναν κατά το παρελθόν και τα δάνεια που χρειάστηκε να λάβει η Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία για την εξαγορά τους που φαίνεται ότι προκαλούν επιπλέον προβλήματα καθώς δαπανάται μέρος των εσόδων για την αποπληρωμή τους ενώ δεν παίρνουν τα μερίσματα. Ταυτόχρονα τα μεγάλα ακίνητα της Εκκλησίας παραμένουν ξενοίκιαστα ενώ υπάρχουν αιτήματα για μείωση των ενοικίων των ακινήτων που έχουν αξιοποιηθεί.


http://www.lykavitos.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger