E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Θελουν να δουλευουμε για τις τραπεζες! Χρωστανε στο κρατος 550 εκατ. και η τροικα θελει να τα βρει ..ο κοσμος!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012



Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η κοινωνία και η οικονομία έχει διαλυθεί κυριολεκτικά και οι τράπεζες (που τόσα χρόνια έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, αποτυχημένες επενδύσεις, δάνειζαν με επιτόκια στα ύψη και άφθονα θαλασσοδάνεια) τώρα θέλουν να τους τα πληρώσει όλα ο κόσμος…
Φυσικά, έβαλαν μπροστά την τρόικα. Προ εβδομάδων είχε υπάρξει θέμα στη Βουλή με τα 550 εκατ. που χρωστούν στο δημόσιο, με βάση τον νόμο Αλογοσκούφη του 2008 για τις εγγυήσεις στο τραπεζικό σύστημα που είχαν λάβει. Κανονικά θα έπρεπε κάθε χρόνο να επιστρέφουν κάθε χρόνο το 10% στο Δημόσιο. Όμως, εκτός από την πρώτη χρονιά που πλήρωσαν κανονικά, δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ από τότε γιατί ήταν ..ζημιογόνες.
Διαβάστε τι έγινε χθες: η τρόικα ζήτησε να μην καταβληθούν από τις τράπεζες τα 550 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως απόδοση επί των προνομιούχων μετοχών και φέρεται να απαίτησαν το κενό να βρεθεί από νέα φορολογικά μέτρα! Ένα άλλο σενάριο είναι να μπει έκτακτος φόρος στους μισθούς των τραπεζικών υπαλλήλων… Θα γίνει μεγάλο τζέρτζελο!
Που το στηρίζει η τρόικα το όλο θέμα; Ότι αν οι τράπεζες υποχρεωθούν να καταβάλουν τόκο ακόμη και όταν εμφανίζουν ζημιές, τότε τα 5 δισ. ευρώ που έλαβαν σε προνομιούχες παύουν να λογίζονται στα εποπτικά κεφάλαια και θα πρέπει να λογίζονται ως δάνειο, έτσι οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να αυξηθούν κατά 5 δισ. ευρώ και οι προνομιούχες μετοχές να ακυρωθούν.
Μια χαρά θα τη βγάλουν (και πάλι) οι τραπεζίτες… Αφού θα πληρώσουν και πάλι οι μ@κάκες!


http://olympia.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger