E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εξαφανιστηκε απο προσωπου γης ο Κινεζος αντιπροεδρος

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012


"Δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα..." Αυτοί οι στίχοι ταιριάζουν καλύτερα στην απόλυτη σιγή γύρω από την τύχη του αντιπροέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ που συνεχίζουν να τηρούν οι Αρχές και τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Ο Τζιπίνγκ έχει εξαφανιστεί ανεξήγητα από τη δημόσια ζωή μερικές εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη προαγωγή του στη θέση του επικεφαλής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού ερωτήθηκε επανειλημμένα αν ο Σι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, πού βρίσκεται και με τι ασχολείται, απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω να σας δώσω πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό». Ο Σι δεν εμφανίσθηκε επίσης σε χθεσινοβραδινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης στην οποία εμφανίσθηκαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μέλη της εννεαμελούς Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η σιγή έχει προκαλέσει φήμες και ερωτήματα. Ο Σι έχει να εμφανιστεί δημόσια από την 1η Σεπτεμβρίου, ματαιώθηκαν οι συναντήσεις του με ξένους αξιωματούχους (ανάμεσά τους η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον) και τα διάφορα σενάρια κάνουν λόγο για τραυματισμό του Σι στη μέση ενώ κολυμπούσε, για εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, ακόμη και δολοφονική επίθεση. 

Οι κινέζοι αξιωματούχοι αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση για την απουσία του. «Είναι άραγε αυτός τρόπος συμπεριφοράς μιας κορυφαίας δύναμης;» αναρωτιέται η Τζέιν Μακάρτνεϊ σε άρθρο της στους «Τάιμς» του Λονδίνου.

«Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα δεν εκλέγεται από τον λαό και μπορεί να μην αισθάνεται υπόλογο σε αυτόν. Ομως ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μια χώρα που ο πληθωρισμός της μπορεί να επηρεάσει αγορές σε όλον τον κόσμο, το Πεκίνο δεν μπορεί να θεωρεί ώριμη τη συμπεριφορά του όταν δεν μπαίνει στον κόπο να πει στη Χίλαρι Κλίντον γιατί ο αντιπρόεδρος δεν μπορεί να τηρήσει ένα προγραμματισμένο ραντεβού».


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger