E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ανοιξε ο δρομος για την επιμηκυνση - Το ΔΝΤ ταχθηκε υπερ και διαψευδει τον Ελληνα εκπροσωπο για το 3ο πακετο στηριξης

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012


- Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι η μόνη συζήτηση αφορά τη σωστή τροχιά του προγράμματος
- ΔΝΤ: Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για να παραταθεί ο χρόνος για την Ελλάδα
- Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται και τρίτο πακέτο στήριξης
- Οργισμένη αντίδραση από τον Γιάννη Στουρνάρα μέσω Reuters

"Σκληρές προσπάθειες" καταβάλλει η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και ο Ελληνικός λαός για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη του ΔΝΤ για να εφαρμοστούν "δίκαια και ισορροπημένα" μέτρα.

Ο κ. Ράις, απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις, τόνισε ότι υπάρχουν "καλά επιχειρήματα" για να παραταθεί πέρα των χρονικών ορίων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, με σκοπό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να τοποθετηθεί σε επιμέρους ζητήματα εφόσον οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας συνεχίζονται στην Αθήνα, όπως είπε, σημειώνοντας ότι στόχος του ΔΝΤ και των συνεργατών του (ΕΕ και ΕΚΤ) είναι να βοηθήσει την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ράις υποστήριξε ότι οι συζητήσεις είναι για "να επιστρέψει το τρέχον πρόγραμμα (δηλαδή το δεύτερο πρόγραμμα) στο σωστό δρόμο".

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ερμηνεύτηκε και ως έμμεση αναφορά στα όσα υποστήριξε νωρίτερα με δηλώσεις του στη "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης από την Ευρωζώνη και την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσάμπα, "η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα μπορεί να πάρει τη μορφή είτε της συμμετοχής του επίσημου τομέα ή επιπλέον δανείων, με την ελπίδα πιο ευνοϊκών όρων". Επίσης, επισήμανε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα την οδηγούσε σε δεκαετίες πίσω, προσθέτοντας ότι "παράταση της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ είναι αδύνατη, καθώς όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τα δάνεια του ΔΝΤ προς όλες τις χώρες βασίζονται σε κανόνες που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι".

Αυτή ακριβώς η τοποθέτηση προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης που δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα μέσω του Reuters δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται η Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης και πως αυτές οι θέσεις διατυπώνονται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger