E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα πρόσωπα του χρυσού (εικόνες)

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιδίωξη των χρυσών μεταλλίων είναι στόχος αθλητών που συμμετέχουν σε αγώνες, αλλά η επιδίωξη του χρυσού είναι μια παγκόσμια εμμονή, που εκτείνεται πολύ πέρα από τη σφαίρα του αθλητισμού. Οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι οδήγησαν την τιμή του χρυσού σε ιλιγγιώδη ύψη πριν από ένα χρόνο, καθώς αναζήτησαν καταφύγιο από τις ασταθείς αγορές. Αναζητώντας κέρδος σε ένα αβέβαιο υφεσιακό περιβάλλον , εκατομμύρια άνθρωποι εμπορεύονται χρυσό.  Επιχειρήσεις που δίνουν μετρητά για παλιά χρυσά κοσμήματα την εποχή της κρίσης ακμάζουν...

Παρόλα τα σκαμπανεβάσματα η εξόρυξη χρυσού συνεχίζει μακριά από τη δόξα του αθλητισμού και την φρενίτιδα των αγορών. Ο χρυσός αφαιρείτε, εξορύσσεται, και τοποθετείτε από επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες, συχνά με μεγάλο κίνδυνο για τους ανθρακωρύχους. Η επεξεργασία χρυσού με κυάνιο και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες περιλαμβάνεται στους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Συγκεντρώθηκαν εδώ εικόνες ανθρώπων που ασχολούνται με τα πολλά πρόσωπα του χρυσού, με την εξόρυξη, την επεξεργασία, τη διύλιση, την αγορά, την πώληση. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

1. Μια μικρή ομάδα ανθρακωρύχων επιδεικνύει το χρυσό που έχει λιώσει σε μια μονάδα επεξεργασίας βόρεια της Ουλάν Μπατόρ στις 5 Απριλίου 2012. Η Μογγολία είναι το σπίτι μερικών από τα μεγαλύτερα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα ορυκτών στον κόσμο, και έχει γίνει ένας από τους πιο hot προορισμούς για τα δισεκατομμύρια των δολαρίων που επενδύουν στο μεταλλευτικό τομέα. 
2. Ο Reynaldo Elejorde, πρώην αγρότης και τώρα μέλος μιας μικρής ομάδας ανθρακωρύχων, δείχνει ένα χρυσό δόντι. Αυτός και η οικογένειά του, συγκεντρώθηκαν σε έναν τόπο εξόρυξης στο Mt. Diwata στις Φιλιππίνες. Οι Φιλιππίνες θεωρείται ότι έχουν μερικά από τα μεγαλύτερα αποθέματα ορυκτών στον κόσμο - η κυβέρνηση εκτιμά ότι η χώρα έχει τουλάχιστον 840 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρυσό, χαλκό, νικέλιο, χρωμίτη, μαγγάνιο, ασήμι και σίδηρο, αλλά οι πηγές του ορυκτού πλούτου είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες, εν μέρει λόγω του ισχυρού αντι-εξορυκτικού κινήματος, κίνημα υπό την ηγεσία και την του επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας



3. Ένας κυνηγός χρυσού δέχεται τα χτυπήματα των ανδρών των δυνάμεων καταστολής του Περού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Puerto Maldonado στις 14 Μαρτίου 2012. Περισσότερα από εξήντα άτομα συνελήφθησαν, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια σε ένα νέο νόμο της κυβέρνησης που ποινικοποιεί την παράνομη μεταλλευτική δραστηριότητα. 


4. Ο χρυσός και το ορυχείο χαλκού του αμερικανικού γίγαντα Newmont, στο Sumbawa, νησί της Ινδονησίας, κυριαρχεί στο τοπίο σε μια φωτογραφία αρχείου από 4 Απρίλη 2007. 
5. Μολυσμένο νερό ρέει από ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο χρυσού στη Rosia Montana της Ρουμανία στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Μια καναδική εταιρεία θέλει να χτίσει ένα αμφιλεγόμενο ανοικτό ορυχείο όπου θα χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες κυανίου.
6. Τα θολά σημεία σε μία αχρονολόγητη ακτινογραφία θώρακος δείχνει τα αποτελέσματα της πυριτίασης στους ανθρακωρύχους χρυσού. Το 2011, η Νότια Αφρική, δήλωσε ότι οι ανθρακωρύχοι χρυσού με πυριτίαση μπορούν να ασκήσουν αγωγή για αποζημίωση, και χιλιάδες σχεδιάζουν να κάνουν ακριβώς αυτό. 
7. Οι ανθρακωρύχοι Jacinto Pariona (δεξιά) και Edwin Σαρμιέντο τρώνε σε δημόσιο νοσοκομείο μετά από την διάσωση τους από την Cabeza de Negro -ορυχείο χρυσού-χαλκού- στο Περού στις 11 Απριλίου 2012. Εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν μέσα σε έξι ημέρες. 
8. Κάτοικοι μέσα σε ένα γραφείο τελετών στην Pantukan των  Φιλιππίνων κοιτάζουν το πτώμα ενός κοριτσιού που σκοτώθηκε σε κατολίσθηση σε μια απομακρυσμένη μικρή κοινότητα εξόρυξης χρυσού στις 5 Ιανουαρίου 2012. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 αγνοούνται. 
9. Ένα κορίτσι ψάχνει για χρυσό στον ποταμό Irrawaddy στο Kachin  της Μιανμάρ στις 24 Φεβρουαρίου 2012, κερδίζοντας από  3-12  την ημέρα. Η δουλειά μιας ημέρας παράγει ποσότητα χρυσού περίπου ίση με το μέγεθος ενός κόκκου ή δύο από ρύζι. 

10. Παπούα χωρικοί μαζεύονται σε ένα ποτάμι με τα τηγάνια ψάχνοντας  για χρυσό μέσα στη λάσπη μετά από διαρροή αγωγού εταιρίας εξόρυξης στη Λάμα της Ινδονησίας. Εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εταιρία εξόρυξης δήλωσε ότι η διαρροή οφείλεται σε διάβρωση. Οι εργάτες ζητούσαν τουλάχιστον οκτώ φορές αύξηση στον τρέχοντα κατώτατο μισθό που είναι στο 1,50 δολάριο την ώρα.

11. Μηχανικοί εργάζονται σε ένα φορτηγό εξόρυξης στο  ορυχείο χρυσού  Newmont Mining  στο Carlin Trend της Νεβάδα στις 25 Γενάρη 2012. 

12. Ένας χρυσοθήρας ψάχνει για χρυσό στην άμμο σε ένα ρυάκι στα βουνά του San Juan Arriba στην Ονδούρα στις 7 Φεβρουαρίου 2012. 

13. Ένας ανθρακωρύχος μεταφέρει ένα σάκο με πέτρες που περιέχουν ψήγματα χρυσού στο ορυχείο Poboya στην Ινδονησία στις 19 Απριλίου 2012. Περίπου 1,1 εκατομμύρια άτομα απασχολούνται στον τομέα των ορυχείων στην Ινδονησία.

14. Ερασιτέχνες χρυσοθήρες ψάχνουν ακόμα και με τηγάνια τα ιζημάτων από ένα υπαίθριο ορυχείο κοντά στην πόλη της Μογκμπβαλού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στις 28 του Απρίλη 2012. Είναι μία από τις πολλές περιοχές της χώρας που έχουν βιώσει τις εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών τα τελευταία χρόνια. Σφαγές έχουν αφήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. 

15. Ο Dave Maxfield από το Hardwick της Μασαχουσέτης και η σύζυγός του Christy ψάχνουν για χρυσό στον ποταμό Μπαθ στις 13 Ιούλη του 2012. 

16. Ένας άνδρας επισκευάζει μια κατεστραμμένη αντλία νερού σε ένα ορυχείο χρυσού στο Madre de Dios τουΠερού στις 25 Αυγούστου, 2011. Ίσως πουθενά αλλού στον Αμαζόνιο  η μάχη ανάμεσα στην οικονομική δυνατότητα εξόρυξης και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν είναι περισσότερο εμφανής από ό, τι στην Madre de Dios, όπου χιλιάδες άνθρωποι εξαρτώνται από τη βιομηχανία για να επιβιώσουν και η πλειοψηφία των μεταλλωρύχων λειτουργούν παράνομα. 

17. Ανθρακωρύχοι σπρώχνουν ένα καρότσι φορτωμένο με υλικά για την επεξεργασία μεταλλεύματος σε ένα ορυχείο στο χωριό Diwata στο Μιντανάο των Φιλιππίνων στις 17 Ιουλίου 2012. 

18. Ένας εργαζόμενος κάνει βόλτες μέσα  στο ορυχείο  Pueblo Viejo  στην επαρχία Ramirez Sanchez στη Δομινικανή Δημοκρατία, στις 20 Μαρτίου 2012. Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού στον κόσμο, διοικείται από μια κοινοπραξία των καναδικών εταιρειών Barrick Gold και Goldcorp. 

19. Ένας υπάλληλος της KCM χύνει λιωμένο χρυσό για να τον επεξεργαστεί κοντά Plovdiv της Βουλγαρίας στις 20 Οκτώβρη του 2011. 


20. Χρυσός χύνεται στο  ορυχείο  Meadowbank Agnico-Αετού  κοντά στη λίμνη Baker, Nunavut στον Καναδά στις 24 Αυγούστου 2011. 

21. Οι ράβδοι χρυσού όπως εμφανίζονται σε ένα κατάστημα κοσμημάτων στο Chandigarh της Ινδίας στις 8 Μαΐου 2012. Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής στον κόσμο του χρυσού.

22. Η Ινδονησιακή αστυνομία σύγκρουεται με τους εργαζόμενους  χρυσού και χαλκού   της Αμερικάνικης μεταλλευτικής εταιρίας  Freeport McMoRan στην Τιμίκα της Ινδονησίας στις 10 Οκτωβρίου 2011 όπου η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν διαδηλωτή και τραυμάτισε άλλον έναν όταν απεργοί εργάτες τους πέταξαν πέτρες, τραυματίζοντας επτά αστυνομικούς. 

23. Χωρικοί στις Άνδεις διαμαρτύρονται οι άνθρωποι για τις προτεινόμενες 4.800.000.000 δολάρια αποζημιώσεις για το ορυχείο  χρυσού  Conga στο  Newmont κοντά στην λιμνοθάλασσα Cortada Cajamarca του Περού στις 24 Νοεμβρίου 2011. Οι διαδηλωτές και οι αγρότες λένε ότι το ορυχείο θα μπορούσε να προκαλέσει ρύπανση και να βλάψει αποθέματα νερού αντικαθιστώντας μια σειρά από αλπικές λίμνες σε τεχνητές δεξαμενές. 

24. Χρηματιστές αγοράζουν και πωλούν χρυσό και New York Mercantile Exchange στη Νέα Υόρκη στις 24 του Αυγούστου, 2011. 

25. Ο Τζαβέντ Maseeh σκουπίζει το πεζοδρόμιο ψάχνοντας για χρυσό σε αγορά χρυσού στην Πεσαβάρ στις 3 Ιουλίου 2011. Όταν τα καταστήματα κλείνουν οι οδοκαθαριστές του Πακιστάν ξεσκονίζουν μέσα στη βρωμιά μήπως και καταφέρουν και βρουν κάποια πολύτιμα σωματίδια χρυσόσκονης.

26. Ο φύλακας Gus Rodriguez στέκεται έξω από το  κοσμηματοπωλείο  "El Palacio de Oro"  στο κέντρο του Λος Άντζελες στις 25 Αυγούστου 2011. 

27. Ένας υπάλληλος καταστήματος πουλά ράβδους χρυσού σε ένα κατάστημα χρυσού στο Πεκίνο στις 26 του Οκτώβρη του 2011. 

28. Οι ντόπιοι γιορτάζουν για την Phaung Daw (Royal Boat) κατά τη διάρκεια της ετήσιας 18ήμερης γιορτής στη λίμνη Inle της Μιανμάρ στις 4 Οκτωβρίου 2011. Το σκάφος περιέχει πέντε χρυσά αγάλματα του Βούδα τα οποία πιστεύεται ότι έχει φέρει εκεί ένας από τους βασιλείς της Bagan τον 11ο αιώνα. 

29. Ένα αγαλματίδιο Oscar βυθίζεται σε μια μπανιέρα ηλεκτρικά φορτισμένη όπως είναι επιχρυσωμένο στο εργοστάσιο της RS Owens στο Σικάγο στις 6 Δεκέμβρη του 2011. 


30. Βουδιστές μοναχοί προσεύχονται μπροστά από την χρυσή εικόνα του Βούδα στο ναό Mahamuni στη Μιανμάρ στις 4 του Φεβρουαρίου 2012. 

31. Ο Angelito "Karat Chef" Araneta ο νεώτερος κοιτάζει με ικανοποίηση το γλυπτό του δράκου του νερού  μέσα σε ένα εστιατόριο στη Μανίλα, στις 20 Ιαν. 2012. Το γλυπτό είναι επικαλυμμένο με φύλλα χρυσού 24Κ και κοσμείται με 17 Mikimoto μαργαριτάρια και δύο διαμάντια στα μάτια. Ο Angelito έκανε το γλυπτό, το οποίο κοστίζει περίπου 13.863 δολάρια, για το σεληνιακό Νέο Έτος. 

32. Χρυσοχόοι σε ένα εργαστήριο στην Καλκούτα στις 26 Μάρτη 2012. 

33. Παλιά κοσμήματα κατασκευασμένα από χρυσό λιώνουν σε κλίβανο σε ένα εργοστάσιο κοσμημάτων  στο Μινσκ στις 26 Απριλίου 2012. 

34. Τα κοσμήματα και τα αργυρά και χρυσά νομίσματα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε μια ανασκαφή κοντά στο Kiryat Gat στην Ιερουσαλήμ φωτογραφίζονται στις 4 Ιουνίου 2012.

35. Μια πελάτισσα της οποίας το πρόσωπο είναι καλυμμένο με χρυσό φαίνεται στο Viet,  ομορφιάς στο Ανόι στις 13 Φεβρουαρίου 2012. Το Viet είναι ένας από τα λίγα σαλόνια ομορφιάς στο Βιετνάμ που παρέχει 24k φύλλα χρυσού για θεραπεία μάσκας προσώπου για να γίνει πιο λευκό το δέρμα. Μια χρυσή μάσκα προσώπου κοστίζει 86,41 δολάρια.

36. Ο Νοτιοκορεάτης Jin Hyek δαγκώνει το χρυσό μετάλλιο του κατά τη διάρκεια της απονομής για την τοξοβολία ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

http://kanapedatos.blogspot.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger