E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποιες ειναι οι εξι πιο απροσιτες φυλες ιθαγενων στον κοσμο [βίντεο]

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012


Σε μία εποχή όπου η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει «συρρικνώσει» τον κόσμο στη σχεδόν αόρατη επιφάνεια των μικρο-τσιπς και των φλιπ-φλοπ κυκλωμάτων, καθιστώντας προσιτές ακόμη και τις πιο άγνωστες και απομακρυσμένες όψεις της πραγματικότητας πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη, η ύπαρξη φυλών και ομάδων ανθρώπων που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
Άρθρο της Huffington Post σχετικά με τις πέντε πιο άγνωστες μέχρι πρότινος και απρόσιτες φυλές ιθαγενών αποκαλύπτει έναν πρωτόγονο κόσμο, ο οποίος διέφευγε της προσοχής μας, κρυμμένος σε πυκνά τροπικά δάση, απομονωμένα νησιά και απέραντες απάτητες εκτάσεις.
Ένας τέτοιος κόσμος είναι αυτός της φυλής των Σεντινελέζων η οποία κατοικεί στη βόρεια νήσο Σέντινελ της Ινδίας. Εξ ου και το όνομά τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως αποκαλούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτούς.
Μέγα μυστήριο αποτελεί μέχρι σήμερα το πώς κατάφεραν να επιζήσουν από το τσουνάμι του 2004, το οποίο κυριολεκτικά «έπνιξε» το νησί τους.
Χαρακτηριστικό επίσης είναι το συμβάν που έλαβε χώρα το 2006, όταν το σκάφος δύο ψαράδων κόλλησε στα ρηχά του νησιού όπου κατοικεί η φυλή, η οποία τους επιτέθηκε και τους σκότωσε με δηλητηριώδη βέλη.
Ίδια περίπτωση αποτελεί και η φυλή Κοροβάι της Ινδονησίας, η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη δεκαετία του 1970 από αρχαιολόγους και ιεραπόστολους.
Ζούσαν και εξακολουθούν να ζουν σε δενδρόσπιτα, ενώ χρησιμοποιούν ακόμη πέτρινα εργαλεία.
Οι Κοροβάι πιστεύουν ότι αν αλλάξουν ποτέ τις συνήθειές τους, ο κόσμος θα καταστραφεί από μεγάλο σεισμό.
Κυκλοφορεί επίσης η φήμη ότι ανάμεσα στις συνήθειές τους συγκαταλέγεται και ο κανιβαλισμός, πράγμα όμως που μπορεί να οφείλεται σε δική τους τακτική προκειμένου να αποφεύγουν τους απρόσκλητους επισκέπτες.
Η επόμενη περίπτωση αφορά στον Άνθρωπο της Τρύπας, ο οποίος ζει σε πλήρη απομόνωση στα βάθη του βραζιλιάνικου τροπικού δάσους εδώ και 15 χρόνια.
Φτιάχνει μόνος του καλύβες από κλαδιά φοίνικα στο μέσο των οποίων σκάβει τεράστιες τρύπες.
Παραμένει άγνωστος ο σκοπός και η χρήση αυτών των τρυπών και τούτο γιατί μόλις αντιληφθεί την παραμικρή παρουσία κοντά στο κατάλυμά του, αμέσως το εγκαταλείπει για να εγκατασταθεί αλλού.
Πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός επιζών και τελευταίος της φυλής του, ενώ εξίσου άγνωστο παραμένει το τι γλώσσα μιλάει, όπως επίσης και το όνομα της φυλής του.
Σειρά έχουν οι Παλαιοί Πιστοί οι οποίοι ανακαλύφθηκαν το 1978 από γεωλόγους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όταν ψάχνοντας από αέρος για αποθέματα σιδηρομεταλλευμάτων σε απομακρυσμένα δάση της Σιβηρίας εντόπισαν μία ξύλινη καμπίνα.
Αργότερα επέστρεψαν στο ίδιο σημείο πεζοί, για να ανακαλύψουν μία φοβισμένη από τους επισκέπτες οικογένεια, ντυμένη με ρούχα φτιαγμένα από λινάτσα, η οποία ζούσε εξ ολοκλήρου από το δάσος, δίχως να έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό.
Η οικογένεια των Λικόφ δεν ήταν η μοναδική που ζούσε υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτόν τον τρόπο. Και άλλες παρόμοιες ομάδες ζούσαν σε πλήρη απομόνωση στις απέραντες εκτάσεις της Σιβηριανής τάιγκα, τουλάχιστον μέχρι το 1990.
Οι τελευταίες δύο φυλές είναι εκείνες των Μάσο-Πίρο του Περού και των Πιντούπι Αβορίγινων της Αυστραλίας.
Τους πρώτους μπορεί κανείς να τους δει περιστασιακά στις όχθες περουβιανού ποταμού, ενώ οι δεύτεροι είχαν την τύχη να διαφύγουν της μαζικής εξολόθρευσης ενός μεγάλου αριθμού φυλών Αβορίγινων, εξακολουθώντας να ζουν σε πλήρη απομόνωση από τον «ροζ» άνθρωπο, όπως ονομάζουν τους δυτικούς, και τα τέρατά τους.
Ακολουθούν σχετικά βίντεο για τις προαναφερθείσες φυλές, εξαιρουμένων των τελευταίων Πιντούπι Αβορίγινων, λόγω σχεδόν ανύπαρκτου οπτικο-ακουστικού υλικού.



iefimerida.gr 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger