E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Mercedes A Class. Το παθος της νεας γενιας

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012


Με τη νέα A-Class, η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία compact: σχεδιασμός που προκαλεί έντονη συγκίνηση, με ισχυρούς κινητήρες από 109 hp έως 211 hp, εξαιρετική αποδοτικότητα με εκπομπές CO2 που ξεκινούν μόλις από τα 98 g/km και συντελεστή αεροδυναμικής 0,27, από τους καλύτερους στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Ταυτόχρονα, το νέο μοντέλο υπογραμμίζει ότι για τη Mercedes-Benz η ασφάλεια δεν είναι θέμα κόστους - ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων COLLISION PREVENTION ASSIST, το οποίο λειτουργεί με ραντάρ. Οι τιμές ξεκινούν από τις 23.900 Eυρώ για την A 180 BlueEFFICIENCY.

Σχεδιασμός: ο πιο προοδευτικός στην κατηγορία compact
Με απόσταση από το δρόμο που έχει μειωθεί κατά 160 mm σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η νέα A-Class εκπέμπει την αίσθηση του design και του δυναμισμού με την πρώτη ματιά. Αυτή η ριζοσπαστική μεταμόρφωσή της, η οποία παρουσιάστηκε και προκάλεσε ενθουσιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο με την Concept A-Class, εφαρμόστηκε με συνέπεια και στην έκδοση παραγωγής. Στην εμφάνιση της νέας Α-Class αντικατοπτρίζεται αυτή η νέα στρατηγική σχεδιασμού της Mercedes-Benz. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ονομάζεται σχεδιασμός δύο όγκων, με το δικό του, διακριτό χαρακτήρα, ένα εξωτερικό με sport στοιχεία που απευθύνεται στο συναίσθημα και μια αίσθηση εξαιρετικά υψηλής ποιότητας στο εσωτερικό.

Σαφείς αιχμές και αυστηρά καθορισμένες επιφάνειες χαρακτηρίζουν το σχεδιασμό του εξωτερικού της νέας A-Class. Η συνεχής εναλλαγή ανάμεσα και κυρτές και κοίλες επιφάνειες δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι φωτός ειδικά κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου, το οποίο συμβάλλει στη μοναδική του εμφάνιση.

Τυπικά χαρακτηριστικά στο μακρύ, sport μπροστινό μέρος είναι το προεξέχον σχήμα V που έχει, οι ξεχωριστοί προβολείς, η μάσκα του ψυγείου με το αστέρι της Mercedes στο κέντρο και διπλές γρίλιες σε κάθε πλευρά του αστεριού, καθώς και οι πρόσθετες εισαγωγές αέρα στις πλευρές. Η "dropping line" που διακρίνεται στο προφίλ διαχέεται προς το μπροστινό άκρο του αυτοκινήτου. Ο σχεδιασμός των προβολέων, μαζί με τη διαμόρφωση των λειτουργιών των φώτων στο εσωτερικό τους, αποτελούν βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Τα φωτιστικά σώματα και οι λυχνίες LED πίσω από το κρύσταλλο των προβολέων βρίσκονται σε τέτοια διάταξη ώστε να δημιουργείται το χαρακτηριστικό "φούσκωμα" για τα φώτα ημέρας και τα φλας.

Ο τέλειος συνδυασμός δυναμικού σχεδιασμού και εξαιρετικής αεροδυναμικής δεν αναδεικνύεται πουθενά περισσότερο απ' ό,τι στην οροφή, με τις ομαλές της επιφάνειες και την έντονη, τοξωτή της καμπύλη. Η σιλουέτα αποκαλύπτει ομαλές, ρέουσες γραμμές που τελειώνουν σε ένα επίπεδο άκρο. Η αεροτομή της οροφής, στην οποία κρύβονται έξυπνα όλες οι κεραίες, προσδίδει μια πρόσθετη sport πινελιά και ολοκληρώνει τη δομή της οροφής.

Εσωτερικό: πενταθέσιο μοντέλο με αίσθηση πολυτέλειας
Το εσωτερικό της A-Class αποτελεί ένα μεγάλο βήμα αναβάθμισης σε ό,τι αφορά την ποιότητα - τόσο στα υλικά που χρησιμοποιούνται, όσο και στη συνέπεια του σχεδιασμού. Και οι δύο αυτοί στόχοι επιτεύχθηκαν με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης σχεδιαστικής γλώσσας, αλλά και μέσα από τις διάφορες δυνατότητες συνδυασμών των υλικών υψηλής ποιότητας που έχουν επιλεγεί.
Στο ταμπλό οργάνων υπάρχουν πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί. Οι εξωτερικοί δακτύλιοί τους διαθέτουν επιμεταλλωμένη επιφάνεια υψηλής ποιότητας. Η κατεύθυνση της ροής του αέρα ρυθμίζεται από ένα ένθετο στοιχείο που θυμίζει τουρμπίνα αεροπλάνου και αποκαλύπτει ένα παράδειγμα μελετημένης προσοχής στη λεπτομέρεια. Και εδώ η επιφάνεια είναι επιμεταλλωμένη, σε ασημί χρωμιωμένη απόχρωση. Η ανεξάρτητη οθόνη διαθέτει μπροστινή επιφάνεια από υλικό απομίμησης μαύρης λάκας piano, καθώς και ένα ασημί πλαίσιο στην ίδια ευθεία με την επιφάνεια προβολής.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει δύο μεγάλα στρογγυλά όργανα, καθένα από τα οποία διαθέτει ένα μικρό όργανο στο εσωτερικό του. Στη θέση ηρεμίας, οι βελόνες των οργάνων στέκονται στη θέση της 6ης ώρας. Οι δείκτες των οργάνων είναι λευκοί, αν και στις πιο sport γραμμές σχεδιασμού και εξοπλισμού, όπως η Urban και η AMG Sport, είναι κόκκινοι. Τα όργανα στις sport γραμμές και πακέτα εξοπλισμού είναι ασημί, με εμφάνιση που παραπέμπει σε καρό σημαία. Το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει 12 πλήκτρα λειτουργιών και επιμεταλλωμένο πλαίσιο.

Η σειρά μοντέλων: νεανικά και ξεχωριστά
Με σύστημα κλιματισμού, ηχοσύστημα Audio 5 με USB, ηλεκτρικά παράθυρα και στις τέσσερις πόρτες, σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης προβολέων Headlamp Assist και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με 12 πλήκτρα, η A-Class είναι ήδη πλήρως εξοπλισμένη από τη βασική της έκδοση. Με τις γραμμές εξοπλισμού "Urban", "Style" και "AMG Sport", με τρία πακέτα Design ("Night", "Exclusive" και "AMG Exclusive"), καθώς και με άλλα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού, το αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να καλύπτει κάθε ξεχωριστό γούστο.

Urban και AMG Sport, καθώς και των πακέτων εξοπλισμού Exclusive και AMG Exclusive).
"Η νέα A-Class αντιπροσωπεύει τον παλμό μιας νέας γενιάς στη Mercedes-Benz", τονίζει ο Dr Joachim Schmidt, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Mercedes-Benz Cars και υπεύθυνος των τομέων Πωλήσεων & Marketing. "Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ένα εντελώς νέο όχημα που θέτει πρότυπα στην κατηγορία του. Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα A-Class θα έχει σημαντική συμβολή στην αναπτυξιακή στρατηγική της Mercedes-Benz με ορίζοντα το 2020."

Πετρελαιοκινητήρες: τρεις αποδοτικές ζώνες ισχύος
Ο νέος βασικός κινητήρας της σειράς OM 607 αναπτύσσει 80 kW (109 hp), αποδίδει 260 Nm στο στροφαλοφόρο άξονα και, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, καταναλώνει 3,8 l/100 km, με εκπομπές CO2 98g/km. Έχει να επιδείξει μια βελτίωση της τάξης του 23% σε σχέση με τα μόλις 60 kW (82 hp) του προηγούμενου μοντέλου, της A 160 CDI, η οποία κατανάλωνε 4,9 l. Το νέο κορυφαίο πετρελαιοκίνητο μοντέλο, η Α 220 CDI, έχει να επιδείξει μια βελτίωση κατά 25% σε σχέση με την προκάτοχό της: αναπτύσσει ισχύ 125 kW (170 hp) και ροπή 350 Nm, και, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, καταναλώνει μόλις 4,3 l/100 km (προσωρινή τιμή). Οι αντίστοιχες τιμές της προηγούμενης A 200 CDI ήταν 103 kW (140 hp), 5,7 l και 149 g CO2/km. Σελίδα 6

Βενζινοκινητήρες: υπετροφοδότηση και άμεσος ψεκασμός σε όλες τις εκδόσεις
Μια σύγκριση ανάμεσα στη νέα και την προηγούμενη A 200 έρχεται να αποδείξει αυτό που έχει επιτευχθεί με τους νέους βενζινοκινητήρες: με 115 kW (156 hp) και 250 Nm ροπής, ο νέος κινητήρας έχει βελτιωμένες επιδόσεις αλλά καταναλώνει μόλις 5,4 l/100 km (127g CO2/km – τιμές με το κιβώτιο ταχυτήτων 7G-DCT), δηλαδή 26% λιγότερο από τον προκάτοχό του (100 kW, 185 Nm, 7,4 l/100 km, 174 g CO2/km). Ακόμα και το νέο κορυφαίο μοντέλο, η Α250, με το κιβώτιο 7G-DCT που αποδίδει 155 kW (211 hp) και 350 Nm είναι σημαντικά πιο αποδοτικό, με κατανάλωση 6,1 l και εκπομπές CO2 143 g.

Οι ολοκαίνουργιοι κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που καθορίζουν αυτήν την παραδειγματικού επιπέδου αποδοτικότητα. Χάρη στο αρθρωτό σύστημα κατέστη δυνατή η επιλογή του βέλτιστα σχεδιασμένου συστήματος μετάδοσης για κάθε πετρελαιοκινητήρα και βενζινοκινητήρα. Το συνολικό πακέτο ολοκληρώνεται άψογα με προοδευτικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και συντελεστή αεροδυναμικής μόλις 0,27, καθώς και με μια σειρά άλλων βελτιώσεων.

Οι τιμές της νέας A-class (σε παρένθεση οι τιμές με απόσυρση)
• Α 180 BlueEFFICIENCY 23.900 (23.183) €
• Α 200 BlueEFFICIENCY 26.950 (26.153) €
• Α 250 BlueEFFICIENCY (Auto) 34.000 (32.521) €
• Α 180 CDI BlueEFFICIENCY (manual transmission) 26.500 (25.714) €
• A 180 CDI BlueEFFICIENCY (Auto) 29.300 (28.326) €
• A 200 CDI BlueEFFICIENCY 29.500 (28.556) €

news247.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger